Allsvensk premiär för U21-killarna i eftermiddag

A-laget spelar sin allsvenska premiär den 1 april – U21-laget gör det redan i eftermiddag då Kalmar står för motståndet på bortaplan.

16 Häckenspelare åker i dag till Kalmar för att spela premiären i den södra U21-allsvenskan. Totalt spelar Häcken sju matcher fram till VM-uppehållet och förhoppningsvis väntar ett slutspel efter sommaren, där slutsegraren kammar hem 200 000 kronor.

BK Häcken har ingen enskild U21-trupp, utan stommen i matcherna kommer från A-laget samtidigt som det fylls på från akademilagen.

– Vi har haft fullt fokus på matcherna i Svenska cupen, så vi har inte haft några specifika träningar med det U21-lag som ska möta Kalmar. Vi tränade inte heller i går eftersom det var cupmatch i lördags, säger Teddy Olausson, som coachar laget i serien.

Tillsammans med Andreas Alm tar han ut trupperna till matcherna.

– Vi har en bra dialog hela tiden och använder de här matcherna för att förbereda spelarna för de allsvenska matcherna. Samtidigt är det lärorikt för spelarna från akademin att få komma och spela matcher med A-lagsspelarna.

Att läsa in sig på motståndarlaget inför en premiär i U21-allsvenskan är inte det lättaste.

– Vi vet inte riktigt vad de ställer upp med, men Kalmar har en bra verksamhet både på ungdoms- och A-lagssidan. Det brukar bli välspelade matcher som är jämna och täta, säger Olausson, som plockat med sig två av spelarna som ordnade Häckens kvittering och avancemang i lördags, Adam Andersson och Alhassan Kamara.

BK HÄCKENS TRUPP TILL U21-MÖTET MED KALMAR

Startelva: Jonathan Rasheed (mv), Adam Andersson, Johan Hammar (K), Teodor Wålemark, Alexander Angelin, Kevin Ackermann, Atakan Kinali, Karl Bohm, Kevin Yakob, Mervan Celik, Crespo.

Avbytare: Robin Wallinder (mv), Tobias Almeskär, Ali Youssef, Emir Bosnic, Theo Kornbakk.

BK HÄCKENS MATCHER I U21-ALLSVENSKAN SÖDRA

5 mars: Kalmar FF (b)
19 mars: IFK Göteborg (h)
2 april: Trelleborgs FF (b)
24 april: Halmstads BK (b)
1 maj: Helsingborgs IF (h)
8 maj: Malmö FF (b)
15 maj: IF Elfsborg (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners