BK Häcken klart för Europaspel

BK Häcken siktade på seger i Svenska cupen och ett nytt Europaäventyr, men föll i kvartsfinalen mot Djurgården i måndags. Nu står det dock klart att det ändå blir Europaspel – tack vare Malmö FF:s seger mot Östersunds FK.

Den förre BK Häckenspelaren Alexander Jeremejeff spelade fram islänningen Arnar Traustasson till matchens enda mål mellan Malmö FF och Östersunds FK. Förutom att det gav MFF en finalplats i Svenska cupen gav det BK Häcken en plats i kvalet till Europa League?

Hur då, kanske vän av ordning undrar?

Jo, i och med att det nu står klart att någon ur trion Malmö FF, AIK och Djurgården – de tre lag som spelade till sig Europaplatser genom sina slutplaceringar i allsvenskan förra säsongen – kommer att vinna Svenska cupen går Sveriges fjärde Europaplats till fjolårets allsvenska fyra, BK Häcken.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners