BK Häcken vände och vann bekvämt i det allsvenska genrepet

Det var Falkenberg som inledde målskyttet i matchen på Bravida, men BK Häcken kvitterade bara minuten senare. Därefter kom ytterligare tre fullträffar och BK Häcken vann försäsongens sista match med 4-1.
– Vi skapar en del farliga lägen och tar vara på deras misstag, säger målskytten Karl Bohm.

Med bara åtta dagar kvar till den allsvenska premiären tog BK Häcken emot Falkenbergs FF på Bravida, i genrepet. Hisingslaget kopplade greppet direkt i första halvlek, men det var Falkenbergs Anton Wede som först noterades i målprotokollet.
– Det var mycket tid kvar, så jag tänkte inte så mycket på det, säger Karl Bohm om det tidiga underläget.

BK Häcken kvitterade bara en minut senare, när Kari Arkivuo spelade in till straffområdet. Bollen väggades skickligt av Viktor Lundberg ner till Daleho Irandust som tog chansen att skjuta. Målvakten lämnade en retur och Nasiru Mohammed kunde på den peta in 1-1-målet.

Paulinho klev fram och gav Bollklubben 2-1-ledning i den 25:e minuten när han centralt i straffområdet får en passning av Nasiru Mohammed på kanten. Paulinho har två Falkenbergförsvarare på var sin sida om sig, men tar iskallt sikte och hinner rulla in bollen tryggt vid vänstra stolpen.

I andra halvlek var det inhopparnas tur att näta. Karl Bohm, som kom in i den 55:e minuten, satte 3-1-målet på hörna.
– Friberg slog bollen till Gustav som gör en magisk assist in till mig och så petade jag in den, säger Bohm efter målet.

4-1-målet kom bara en minut därefter, när Erik Friberg, med en magisk långboll från egen planhalva, hittade Crespo framme på anfallsposition. Han bredsidade in bollen och slutresultatet var ett faktum.

BK Häcken hade ett flertal farliga och halvfarliga chanser under matchen, bland annat Adam Andersson och Viktor Lundberg kom till vassa avslut. Inhopparen Mervan Celik hade en nick i stolpen. Men det blev inga fler mål i mötet med Falkenberg.
– Vi tar vara på deras misstag samtidigt som vi stressar dem bra. Vi gör överlag en ganska bra match, och skönt med fyra mål, säger Karl Bohm.

Nu tar vi sikte på den allsvenska premiären mot Kalmar FF, söndagen den 1 april. Biljetter till matchen hittar du HÄR.

 

BK HÄCKEN–FALKENBERGS FF  4–1 (2–1)
0–1 Anton Wede (9′), 1–1 Nasiru Mohammed (10′), 2–1 Paulinho (25′), 3–1 Karl Bohm (72′), 4–1 Crespo (73′).

BK Häcken: Peter Abrahamsson – Kari Arkivuo, Rasmus Lindgren (K), Johan Hammar, Adam Andersson – Erik Friberg (Emil Wahlström, 78′), Daleho Irandust, Gustav Berggren – Nasiru Mohammed (Mervan Celik, 78′), Paulinho (Crespo, 61′), Viktor Lundberg (Karl Bohm, 55′).
Falkenbergs FF: Hampus Nilsson – Tobias Karlsson, Tibor Joza (K), Per Karlsson, Tobias Englund – Christoffer Carlsson, Erik Zetterberg, Johan Björkengren, Robin Östlind Anton Wede – Erik Pärsson

Huvudpartner

Officiella branschpartners