BK Häckens tio senaste premiärer

På påskdagen smäller det på Bravida Arena – allsvensk premiär mot Kalmar FF. Så här har det gått i de tio senaste premiärerna. 

2 APRIL 2017
Inför nästan 27 000 åskådare på Friends Arena mötte BK Häcken AIK. BKH hade flest skott på mål, 10–8, men matchen slutade 0–0. Nasiru Mohammed fick ett rött kort efter två tidigare gula.

3 APRIL 2016
5 916 åskådare på Bravida Arena fick se BK Häcken få en drömstart på säsongen. Redan i femte minuten smällde Paulinho in ledningsmålet. Nasiru Mohammed ökade på till 2–0 i den 83:e minuten innan Elfsborg reducerade med två minuter kvar av ordinarie speltid. Men närmare än så kom inte gästerna, utan BK Häcken vann premiären med 2–1. Jasmin Sudic blev utvisad i 77:e minuten efter sitt andra gula kort.

4 APRIL 2015
En tung allsvensk premiär, sedd med BK Häcken-ögon. Över 30 000 åskådare fanns på plats på Tele2 Arena när Hammarby vann med 2–0  Kennedy Bakirciuglu gjorde 1–0 på straff i första halvleken och Måns Söderqvist spikade slutresultatet 2–0 till Hammarby.

31 MARS 2014
IFK Norrköping kom på besök till Gamla Ullevi och den första halvleken var mållös. Strax efter halvtidsvilan smällde Martin Ericsson in 1–0 efter en passning från Moestafa El Kabir. Den senare punkterade sedan matchen men sitt 2–0 mål.

31 MARS 2013
Hemmamatch och derby mot IFK Göteborg på Ullevi. BK Häcken hade mest bollinnehav och flest avslut, men Blåvitt gjorde matchens alla mål och vann med 3–0.

31 MARS 2012
Mållöst derby på bortaplan mot Gais.

4 MARS 2011
Tung premiärförlust borta mot Elfsborg trots en drömstart med ledning redan i den tredje minuten genom René Makondele. Elfsborg kvitterade 20 minuter senare och avgjorde sedan i den tredje tilläggsminuten i matchen då Lasse Nilsson gjorde 2–1.

14 MARS 2010
Rekordtidning premiär, vi var inte ens halvvägs in i mars. BK Häcken tog emot Djurgården på Borås Arena och gick segrande ur striden. 2–1 slutade matchen efter att BK Häckens mål gjorts av Paulinho och Mattias Östberg.

4 APRIL 2009
Den senaste premiärmatchen som spelades på Rambergsvallen. Malmö FF gästade och tog med sig alla tre poäng efter att Miljan Mutavdzic gjorde matchens enda mål i den 85:e matchminuten.

11 APRIL 2008
1 016 åskådare tog sig till Rambergsvallen för att se premiärmatchen i superettan 2008. Ängelholm stod för motståndet, men fick en tung start med en utvisning redan i den nionde minuten. Jonas Henriksson satte straffen i samband med utvisningen och gjorde sedan också 3–0 i den 53:e minuten. 2–0-målet satte Vinicius Lopes. Ängelholm reducerade, men matchen slutade 3–1.

Huvudpartner

Officiella branschpartners