Förlust mot Djurgårdens IF i kvartsfinalen av Svenska Cupen

BK Häckens resa i Svenska Cupen tog slut tidigare än vi hoppats när vi förlorade mot Djurgården på bortaplan. En jämn match slutade med 1-0 till hemmalaget.
– Vi gjorde en helt okej match, men vi kom inte riktigt till den nivå vi hade hoppats på, säger assisterande tränare Christian Lundström efter förlusten på Tele2 Arena.

Vi började starkt i den första halvlek och höll ett bra tempo. Flera gånger kom vi till bra lägen och lyckades utmana Djurgården på sin hemmaplan.
– Jag tycker vi är det bättre laget i början av matchen, sedan mattas den av lite i första halvlek, säger Christian Lundström.

Djurgården kom in mer och mer i spelet, men BK Häcken visade samma stabila defensiva spel som vi gjort tidigare denna säsong. Första halvlek slutade mållöst och med hopp om fortsatt bra tryck från Bollklubben i nästa halva.

Men Djurgården kom ut starkare till matchens andra del.
– Djurgården tar matchen dit de vill, mycket kampspel och dueller. Och så är det tillfälligheter som får avgöra. De får loss en boll som de lyckas få in i djupled, tyvärr, säger Christian och syftar på 1-0-målet som kom i den 77:e minuten.

Djurgårdens Kerim Mrabti kommer in från kanten och tar sig igenom Häckenmittfältet. Därefter vrickar han fram bollen till Tinotenda Kadewere som fixar ledningen, tillika slutresultatet, till stockholmarna.

Trots ytterligare några möjligheter för BK Häcken nådde vi inte hela vägen fram och Svenska Cupen-resan tog slut alldeles för tidigt.
– Det fanns en hel del positiva saker, jag tycker vi står upp bra och är med i kamperna och duellspelet. Men idag var det tillfälligheter som fick avgöra.

Christian Lundström är självklart besviken, planerna var att ta sig till final.
– Förluster kommer ju att komma, det vet vi om. Men det som var riktigt surt idag är att vi åkte ur Cupen. Vi ville ju vinna.
– Och vi var nära idag, vi gjorde en helt okej match, men vi kom inte riktigt till den nivå vi hade hoppats på.

 

DJURGÅRDENS IF–BK HÄCKEN
1-0 – Tinotende Kadewere (77′)

Häcken: Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Rasmus Lindgren (K), Juhani Ojala, Adam Andersson – Erik Friberg, Daleho Irandust (Viktor Lundberg, 83′), Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed, Crespo (Karl Bohm, 72′), Paulinho (Mervan Celik, 83′).
Djurgården: Andreas Isaksson – Felix Bejmo (Niklas Gunnarsson, 86′), Jacob Une Larsson, Jens Olsson (K), Jonathan Augustinsson – Jonathan Ring (Edward Chilufya, 69′), Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Dzenis Kozica – Kerim Mrabti, Tinotenda Kadewere (Hampus Finndell, 91′).
Varningar, Häcken: Rasmus Lindgren (78′), Erik Friberg (83′)
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 6697

Huvudpartner

Officiella branschpartners