Getingarnas uppladdning och vibrerande stämning på premiärläktaren

Nu är det bara en dag kvar till vi äntligen möts på Bravida igen i vår härliga allsvenska Häckengemenskap. Vi fick en pratstund med Sandra Pettersson från Getingarna, som knappt kan vänta tills hon förenas med sina gulsvarta vänner på sektion G.
– Det kommer vibrera på läktaren!, säger Sandra inför premiären.

Sandra är 34 år, uppvuxen i Backa och bor numera vid Kvilletorget. Hon brydde sig inte speciellt mycket om fotboll, men började hänga med på Gaismatcher i 24-årsåldern. Hon insåg att hon tyckte det var roligare att stå och snacka i baren än att kolla på matchen. Men så blev Sandra medbjuden på en Häckenmatch. Sedan var hon fast.
– Jag köpte årskort efter andra matchen, berättar Sandra Pettersson som syns i härlig gul huvudbonad på bilden ovan.

Redan första matchen blev hon presenterad och väl emottagen. Hon upplevde en gemenskap hon inte kände i någon annan klack.
– Istället för att det bara var en samling folk, där man fick stå lite i utkanten av klacken när man var nykomling, så var man helt plötsligt i en familj.

Nu har Sandra varit Häckensupporter i  tre år och på årsmötet tidigare i år blev hon invald i Getingarnas styrelse.
– Det känns jättekul, just eftersom jag haft en så kort tid gentemot många andra. Det är lite det som är själva grejen. Det gör ingenting att inte jag hållit på Häcken i 15 år. Det är samma kärlek.

Vad händer i kroppen när det börjar nära sig premiär?
– Jag får vårkänslor! Det hänger ihop med våren, det ena kommer med det andra. Det känns väldigt roligt för jag vet att jag har så mycket att se fram emot under våren och sommaren och hela hösten. Det är ju tråkigt när det inte är några matcher. Jag är väldigt social av mig, jag kan gå till Bravida själv och så träffar jag alltid någon jag känner.

Vad har Getingarna planerat inför söndag?
– Vi har kickoff före matchen på söndag, på Whoopsi Daisy. Alla är välkomna, och de som är medlemmar i supporterföreningen bjuds på mat. Vi kommer ha en hemlig gäst och dessutom avslöjar vi en annan stor hemlighet. Det börjar klockan 12.00 och sedan går man gemensamt till matchen.
– Sedan kommer jag att dela ut pris till årets geting (Peter Abrahamsson) i samband med matchen.

Kan publiken förvänta sig något häftigt tifo?
– Det är Banderas som har hand om tifot, vi har koncentrerat oss på uppladdningen inför matchen. Så det blir en överraskning även för oss. Men jag vet att de har jobbat hårt, så jag tror det blir något häftigt.

Vad ser du mest fram emot på söndag?
– Förutom matchen, som jag ser väldigt mycket fram emot, så ser jag fram emot att få presentera nyheten på kickoffen. Jag tror att det kommer bli uppskattat.
– Och såklart att träffa alla igen. Många av oss ses ju privat, och året runt. Men nu blir det den stora gemenskapen igen.

Hur är stämningen i klacken under en premiärmatch?
– Väldigt vibrerande. Alla har känslorna på utsidan. Alla är taggade och glada och det är extra mycket kärlek.  Nu hoppas vi bara solen håller i sig till på söndag.

 

Köp din biljett till allsvenska premiären HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners