Grattis, Leif Sjöqvist – Mottagare av BK Häckens samhällspris!

Våra kärnvärden i BK Häcken kretsar kring mångfald, utveckling och engagemang. Och nu kan vi stolt presentera mottagaren av årets mottagare av BK Häckens samhällspris, som har alla dessa tre värden i sin ryggrad. Grattis till stipendiet på 20 000 kronor, Leif Sjöqvist från Hisingsbacka FC!
– Jag är väldigt glad och stolt, säger vinnaren efter beskedet.

BK Häckens samhällspris är ett stipendium på 20 000 kronor som delas ut till en insats som genom socialt engagemang skapat en positiv samhällsutveckling för ungdomar på Hisingen, i frågor som rör inkludering, mångfald och/eller jämställdhet. BK Häckens samhällspris ersätter det pris som klubben under många år delat ut under namnet Sabine Söndergaards Hederspris. Detta pris delades ut efter ungefär samma kriterier och nedan följer en uppställning över tidigare pristagare.

Nomineringarna trillade in under februari månad och kort därefter utsågs vinnaren. 2018 års mottagare av BK Häckens samhällspris är Hisingsbacka FC:s eldsjäl Leif Sjöqvist. Leif har varit engagerad i föreningen sedan 1989 och varit med på den resa och utveckling klubben har gjort. Han är tränare i sex olika lag, jobbar med utbildning och andra uppgifter inom föreningen. Och det viktigaste för Leif är att barn och ungdomar ska hitta ett sammanhang och få en bra värdegrund att stå på.

Möt Leif Sjöqvist i klippet här ovan.

Stort grattis, Leif!

Mottagare av Sabine Söndergaards Hederspris (Numera BK Häckens samhällspris)
2011  Safewalk, Länsmansgården
2012 Hisingsbacka FC
2013 MOD – Mer organdonationer
2014 Göteborgs Downfamiljer (Mohammed Ali Khan)
2015 Västra Hisingen basketklubb
2016 Hisingens boxningsklubb
2017 Integrationscentrum
2018 Leif Sjöqvist, Hisingsbacka FC

Huvudpartner

Officiella branschpartners