Joel spelar EM-kval med U21-landslaget

Idag tog Roland Nilsson, förbundskapten för U21-landslaget, ut den trupp som ska spela två EM-kvalmatcher i slutet av mars. Med i truppen finns BK Häckens Joel Andersson.
– Det känns otroligt kul, säger backen efter att han fått beskedet.

U21-EM spelas i Italien, sommaren 2019. Men kvalet dit är i full gång. Och de två matcher som väntar i mars spelas båda på bortaplan, mot Turkiet (23 mars) och Cypern (27 mars).

Joel Andersson, som gjorde debut i herrlandslaget på januariturnen i vintras, fick beskedet efter BK Häckens träning på tisdagen. Backen spelade fyra kvalmatcher med landslaget under förra året och ser fram emot att fortsätta i den blågula tröjan.
– Det känns otroligt kul, både att träffa spelarna och resten av teamet igen, jag har ju inte träffat dem på ett tag. Men särskilt spännande ska det bli att spela mot Turkiet som jag inte mött tidigare, säger 21-åringen.

Han vet inte så mycket om hur Turkiet spelar, bara att de samlat ihop fem poäng i kvalgruppen, tre poäng färre än Sverige. Cypern har han däremot koll på.
– Jag vet hur dom spelar i och med att vi mötte dem i den första kvalmatchen. Men jag förväntar mig tufft motstånd från både Turkiet och Cypern, säger Joel.

Nu när du varit med ett tag, känner du att du börjar få rutin?
– Ja, det tycker jag. Första gången var allt rätt nytt, men nu har man lärt sig hur allt funkar, vilket är kul.

Vi önskar dig lycka till, Joel!

Huvudpartner

Officiella branschpartners