BK Häcken vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen!

BK Häcken är vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Crespos mål i den andra halvleken betydde både kvittering i matchen mot Sundsvall och gruppseger.
– Efter den uppryckningen i andra halvlek förtjänar vi att gå vidare, säger Alexander Faltsetas efter 1-1-matchen på Bravida.

Bollklubben fick inte den start de hade tänkt sig i den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Och när GIF Sundsvall i den tjugofjärde minuten tog ledningen genom ett nickmål av Kim Skoglund var det många som blev lite ställda.
– Det blev en lite underlig match, vi kommer inte upp i nivå i första halvlek. Och så blev lite chockade när de tar ledningen, säger Alexander Faltsetas kort efter matchen.

I halvtid pratade laget om att springa mer för varandra och det var ett piggare och spelmässigt mer aggressivt lag som kom ut till andra. Och bara några minuter efter att Crespo och Adam Andersson bytts in i mitten av halvleken tog de tillsammans med Faltsetas möjligheten att kvittera.
– Det var väl ingen jättepass av mig till Adam direkt, men han löser det bra när han slänger sig. Och Crespo är stor och stark, och gör en bra vändning och lägger in den i bortre. Det var riktigt skönt i det skedet av matchen, säger Alexander.

Matchen slutade 1-1, vilket räckte för avancemang till kvartsfinal. Än är det inte klart vilka BK Häcken får möta, den lottningen sker på söndag (4/3) klockan 19.30 i Fotbollskanalen.

Se hela intervjun med Alexander Faltsetas, samt reprisbilder på de två målen, i klippet ovan.

 

BK HÄCKEN–GIF SUNDSVALL 1–1 (0–1)
0–1 (24) Kim Skoglund, 1–1 (68) Alhassan Kamara.
Häcken: Peter Abrahamsson – Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala – Joel Andersson, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren (Alhassan Kamara, 64), Kari Arkivuo (Adam Andersson, 64) – Paulinho, Nasiru Mohammed.
Sundsvall: William Eskelinen –  Juho Pirttijoki, Carlos Moros Garcia, David Myrestam, Dennis Olsson – Eric Björkander, Kim Skoglund (Amaro Bahtijar, 85), David Batanero, Juanjo Ciercoles, – Romain Gall (Erik Granat, 68/Samuel Dominguez, 80), Peter Wilson.
Varningar, Häcken: Nasiru Mohammed, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren. Sundsvall: David Batanero, Carlos Moros Garcia.
Domare: Patrik Eriksson.
Publik: 616 (Bravida Arena).

Huvudpartner

Officiella branschpartners