Säsongens första derby väntar för BK Häckens U21-killar: ”Det ska bli spännande”

På måndagen gästar IFK Göteborg Bravida när BK Häckens andra match i U21-allsvenskan spelas. Och det blir ett ungt lag som representerar Hisingen. Något som tränare Teddy Olausson ser som en krydda.
– Det man brister i erfarenhet vinner man i engagemang, säger Teddy inför derbyt.

Matcherna mot IFK Göteborg brukar vara jämna med härlig derbykaraktär. Många av spelarna i de båda lagen känner varandra sedan tidigare och kamperna blir tuffa.

– Det brukar vara lite blandade resultat, men ofta faller det på ett uddamål åt något håll, säger Teddy.

IFK Göteborg vann sin första match i U21-allsvenskan med 2-0, mot Malmö. Och även BK Häcken kommer med en seger i ryggen efter förra omgångens möte med Kalmar FF.
– Det var en väldigt bra U21-match. Så som den ska vara. Många spelare från a-truppen, och de unga spelarna fick bra backning från dem. Måndagens match mot IFK Göteborg blir med en lite yngre trupp. Det ska bli spännande.

BK Häckens U19-killar har varit på träningsläger i Spanien och landar i Sverige på måndag förmiddag. Kevin Yakob och Ali Youssef åker direkt vidare till Stockholm, tillsammans med tränare Jesper Ljung, där landslagsläger på Bosön väntar. Och de spelare som ska spela U21-match åker hem efter flygturen och laddar om innan det är dags för samling på GPA.

Behöver man tänka på något speciellt som tränare när truppen är lite yngre?
– Det är väl mixen framför allt, om man är ovana att spela med varandra. Men det är ju fotboll, alla vet ju hur man spelar. Och de unga spelarna har ofta bra attityd och är framåt. De brukar ha mycket spring i benen, så det man brister i erfarenhet får man ofta igen i engagemang.

Och Jasmin Sudic är med i U21-truppen, hans första match sedan korsbandsoperationen. Kul!
– Det är jätteroligt att han är med, tanken är att han ska spela en halvlek. Han har sett jättebra ut på träningarna, man kan knappt tro att han varit borta så länge. Han är en jättebra mittback och en väldigt bra person, så jag önskar verkligen att han får hålla sig hel och frisk nu och att det går bra för honom.

Startelvan mot IFK Göteborg

Jonathan Rasheed (mv)

Kari Arkivuo

Johan Hammar

Jasmin Sudic

Alexander Angelin

Atakan Kinali

Mirad Garza

Iset Thoma Hajrizaj

Emir Bosnick

Karl Bohm

Theo Kornbakk

 

Avbytare

Robin Wallinder (mv)

Adam Söndergaard

Leonard Ramani

Tobias Almeskär

Teo Wålemark

Isaac Jonsson

 

Avspark sker klockan 17:00 och det är fri entré. Välkomna till U21-derbyt på Bravida!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners