Snart uppstart för nya årskullen på Slättadamm!

Nu välkomnar vi snart en en ny årskull till BK Häcken! Det är pojkar och flickor födda 2012 som i år är årskullen för vår 6-årsverksamhet. I måndags hölls föräldrautbildningen med barnens föräldrar.
– Det är alltid lika fantastiskt kul att starta igång en ny årskull. Det finns mycket förväntan och vi som förening har verkligen förfinat sättet vi startar upp en ny årskull på, säger fotbolls- och ungdomsansvarig Anders Wahrnberg.

En ny årskull i BK Häcken startas alltid upp med en föräldrautbildning kring hur föreningens verksamhet är tänkt att bedrivas. Föräldrar till barn som erbjuds en plats får en tre timmar lång utbildning i hur föreningen fungerar, hur vi vill att föräldrar uppträder i vår idrottsmiljö, rekrytering av nya ledare till årskullen, vad vi tränar på första året och mycket mer.

Utbildningen hålls utan barnens närvaro, med anledning av att fullt fokus kan vara på information kring verksamheten.
– Historiskt har den här typen av uppstart varit väldigt givande. När barnen väl kommer på första träningen den 14 april vill jag att det är fullt fokus på barnen och att föräldrarna då redan vet om hur anläggningen ser ut och fungerar samt hur träningsupplägget kommer se ut. Vår tro är att en bra första upplevelse av verksamheten gör att man vill fortsätta med fotboll hos oss i BK Häcken i många år, förklarar Anders.
– Jag tror också att ju bättre vi startar upp årskullarna med information om hur föreningen är tänkt att fungera, desto bättre förutsättningar ger vi oss själva till en bra kultur och idrottsmiljö på Slättadamm. Så visst är det första mötet med en ny årskull viktigt men än viktigare är ju att vi övertid får fler årskullar i form av spelare, ledare och föräldrar som bidrar och vill förhålla sig till en bra idrottsmiljö i BK Häcken och på vår träningsanläggning, avslutar en förväntansfull Anders i språng mot nya förberedelser.

Ledare och ansvariga ser väldigt mycket fram emot den 14 april då de träffar barnen för deras första träning på Slättadamm.

Huvudpartner

Officiella branschpartners