Välkommen tillbaka, Musse!

Idag återvänder BK Häcken-profilen Moestafa El Kabir till Hisingen och Gothia Park Academy. Anfallaren har skrivit på ett korttidskontrakt, fram till VM-uppehållet. Den nu 29-årige ”Musse” är glad att vara tillbaka.
– Det känns skitbra, jag har bra minnen härifrån, säger Moestafa El Kabir.

Han tillbringade säsongerna 2013 och 2014 i Bollklubben, och gjorde 19 mål på 32 allsvenska matcher med BK Häcken. Sedan dess har han spelat i Saudiarabien, Turkiet och Japan. Nu är han tillbaka i Sverige, tillbaka på Hisingen.
–Det är lite kallt jämfört med Antalya, men det känns väldigt bra att vara tillbaka, säger Moestafa El Kabir.

Den Marockofödde anfallaren känner flera av spelarna och övrig personal, efter sin förra vända i klubben. Han berättar att han upplevt en positiv energi ända sedan han landade i Göteborg på söndagkvällen.
– Det känns riktigt bra och jag är riktigt taggad.

Hur har du utvecklats de senaste tre åren utomlands?
– Jag har blivit en mer komplett spelare. Jag har ju varit i olika länder och spelat i olika ligor och i varje liga har jag fått med lite nya grejer. Man har utvecklats som person också.

Vad vill du bidra med under dina månader här?
– Det jag alltid har gjort, mål och att hjälpa laget att prestera så bra det bara går. Vi har några riktigt bra spelare och det är ett riktigt bra lag i år. Jag tror bara jag kan göra det här laget ännu bättre, det är det jag ska försöka med.

Sonny Karlsson är glad över möjligheten att få tillbaka ”Musse” till Hisingen.
– Vi har haft framgångar ihop och då vill man liksom försöka igen. Vi har ju hållit på ett tag med forwardsjakten, och nu hade vi chansen.

Vad förväntar du dig av Moestafa under hans tid här, Sonny?
– Jag hoppas att han ska kunna vara med och konkurrera och sätta sprätt i resten av gänget. Även om vi gjorde många mål sist så har vi känt att det blivit lite stiltje när vi mött de lite bättre lagen. Så jag hoppas på en konkurrenssituation och att ge Crespo en chans att få tid att komma tillbaka ordentligt efter sin långa skada, att de kan konkurrera med varandra och nästan hetsa varandra till stordåd.

Kontraktet gäller under april och maj, fram till VM-uppehållet.

 

Köp biljetter till hemmapremiären mot Kalmar FF HÄR

Huvudpartner

Officiella branschpartners