Vinst i allsvenska premiären för U21-killarna!

Det blev en kanonstart för BK Häckens U21-lag, när U21-allsvenskan drog igång på måndagen. På bortaplan besegrade man Kalmar FF med 3-0, och junioren Kevin Yakob noterades för två av målen.
– Det är otroligt kul att det här hårda arbetet man lägger ner ger utdelning, säger Kevin.

Efter drygt fyra timmar i buss, lite uppvärmning och stretching var U21 redo att ge sig in i Allsvenskan. Första matchen spelades på bortaplan, mot Kalmar FF. Medan snön yrde på Hisingen var Smålandsvädret klart och kallt när de båda lagen klev ut på Gastens nylagda konstgräs.

Första halvlek var jämn. Precis som tränare Teddy Olausson förutspått kom Kalmar FF med ett starkt motstånd och strukturerat spel.
– Det var en jättebra U21-match, med två bra lag som skapar en hel del. Kalmar hade två-tre lägen där Jonathan (Rasheed) gör jättebra räddningar. Och de spelar bra fotboll, Kalmar. De är mycket centralt kombinationsspel och mycket djupledsspel därifrån. De löper in bra bakom våra backar och sådär. Så första halvlek hade nog en liten Kalmarfördel, säger Teddy.

Men det stod fortfarande 0-0 i halvtid, och när andra halvlek blåstes igång var BK Häcken på hugget. Efter bara två minuter tog Hisingelaget ledningen genom Mervan Celik. Han kom från vänsterkanten och tog sig förbi Kalmarbacken, ett genombrott som avslutades med ett skott i burgaveln.
– En riktigt fin prestation av Mervan, berömmer Teddy.

Kort därefter, i den 51:a minuten fick Mervan chansen igen, men blev av med bollen i straffområdet. Kalmarbacken skulle rensa undan, men slog bollen rakt igenom straffområdet, där BK Häckens Kevin Yakob var helt fri. Han sträckte fram bredsidan och utökade ledningen.

Det skulle inte dröja mer än tio minuter till innan spiken slogs ner i kistan. Och även denna gång var det Kevin Yakob som blev målskytt, efter ett fantastiskt förarbete av Karl Bohm. Karl fick bollen av Adam Andersson vid halva plan och tog en stark löpning på högerkanten. Han slog bollen på ena sidan av Kalmars kantspelare, gick själv på andra sidan och löpte ifrån motståndaren.
– Han lägger in bollen snett inåt, bakåt och så vinklar jag in den med vänstern i bortre hörnet. En väldigt fin framspelning. Det var riktigt snyggt, säger Kevin Yakob om Bohms prestation.

Kalmar såg ut att tappa lite energi efter de tre snabba målen och matchen slutade 3-0 till gästerna.
– Det är vår spetskvalitet och våra prestationer vid de tre målen som avgör matchen. Men i övrigt är den helt jämn, analyserar Teddy och fortsätter:
– Vi hade en tiominutersperiod där i första delen av andra halvlek där vi var riktigt bra. Vi vann bollen på bra ställen. Vi löpte ifrån deras spelare och såg snabba och starka ut. Precis så som vi vill spela, ta bollen och driva förbi. Det var gott att se.

Tvåmålsskytten Kevin Yakob gjorde både sitt första och andra mål i U21-allsvenskan och är väldigt glad med hur eftermiddagens möte föll ut.
– Det är otroligt kul att det här hårda arbetet man lägger ner ger utdelning. Det känns väldigt bra, säger 17-årige Kevin.

Du var ju dessutom med på träningslägret i Dubai, hur känns det att få ett sånt förtroende som du fått?
– Det betyder oerhört mycket. Och det känns ganska bra, jag har fått mycket lovord av tränarna och så. Så det är väldigt kul att få vara med och kul och lära, det är väldigt utvecklande. Så jag är väldigt glad och tacksam.

Då gör det inget att det tar fyra timmar tillbaka till Göteborg nu?
– Nej nej, nu mår man bra.

Du kanske kan sova lite i alla fall?
– Ja, det får nog bli så. Och så blir det lite plugg också, fysikprov imorgon.

 

Så här ställde vi upp

Startelva: Jonathan Rasheed (mv), Adam Andersson, Johan Hammar (K), Teodor Wålemark, Alexander Angelin, Kevin Ackermann, Atakan Kinali, Karl Bohm, Kevin Yakob (Ali Youssef, 80′), Mervan Celik, Crespo.

Avbytare: Robin Wallinder (mv), Tobias Almeskär, Ali Youssef, Emir Bosnic, Theo Kornbakk.

 

Kalmar FF – BK Häcken 0-3 (0-0, 0-3)

47′ 0-1 Mervan Celik

51′ 0-2 Kevin Yakob

62′ 0-3 Kevin Yakob (ass. Karl Bohm)

 

Foto: Patrik Ghazarian

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners