Alexander Faltsetas inför Hammarby: ”Fruktansvärt skönt att vara tillbaka”

Äntligen är vi tillbaka på Bravida igen! Imorgon väntar årets första möte med Hammarby, som också är det första sedan den speciella matchen mot dem i Stockholm förra säsongen. Alexander Faltsetas minns den känslofyllda matchen och tror att det kommer ligga spänning i luften även på söndag.
– Jag har det i bakhuvudet lite, men man får hålla sig lugn. I alla fall jag, säger Alexander som är tillbaka efter sin avstängning.

Han minns den där matchen i början av augusti som en av de skönaste segrarna i sin karriär. Efter en match full av känslor satte Paulinho en frispark rakt i krysset – i den 95:e minuten – och BK Häcken fick med sig trepoängaren från Tele2 Arena.
– Det var en otrolig känsla, man var ganska övertänd då, säger Alexander Faltsetas om sparken.

Mittfältaren berättar att det varit frustrerande att sitta på sidan och se matcher under sin avstängning, som han fick efter matchen mot Sirius för ett snart två veckor sedan. Han har svårt att hålla känslorna i styr när han inte kan vara med att påverka.
– Det blev lite skrik och nervositet på läktaren. Det var väldigt jobbigt. Det är fruktansvärt skönt att vara tillbaka.

Hammarby har startat riktigt bra och vunnit alla sina fyra allsvenska matcher denna säsong. Alexander säger att man såklart har koll på motståndarnas trender, men fokus ligger på den egna prestationen.
– Vi ska komma upp i den nivån vi kan vara på. Och gör vi det har vi väldigt, väldigt stora chanser att vinna den här matchen.

Vad är det specifikt som vi behöver göra rätt i den här matchen för att vi ska kunna bryta deras segerstreak?
– Vi måste ligga kompakt i positionerna och stänga mellanytorna där de vill ha in mycket bollar. Sedan självklart måste vi sätta våra chanser och straffa dem när vi erövrar bollen igen.

Se hela intervjun med Alexander, och det omnämnda frisparksmålet från Paulinho, i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

Hammarby kommer som sagt med fyra raka segrar i ryggen, från mötena med Sirius, IFK Göteborg, Brommapojkarna och IFK Norrköping. Mittfältaren Jiloan Hamad har stått för hela fem mål och blir viktig för oss att ha koll på. Tillsammans med Pa Dibba i anfallet står han för många av de offensiva prestationerna i Hammarby.

SENASTE MÖTENA MED HAMMARBY IF

6 augusti 2017: Hammarby IF – BK Häcken, 1-2

3 juli 2017: BK Häcken – Hammarby IF, 2-0

22 september 2016: Hammarby IF – BK Häcken, 2-3

9 juli 2016: BK Häcken – Hammarby IF, 4-2

LÄGET I LAGET

Alexander Faltsetas är tillbaka efter sin två matcher långa avstängning. Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT HAMMARBY IF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 15.00 på Bravida Arena. Arenan är öppen från 13.30. Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners