Crespo använder positivitet som bränsle inför matchen mot Dalkurd

På lördag är det dags för hemmamatch igen, den här gången emot nykomlingarna Dalkurd FF. Och BK Häcken är sugna på revansch efter måndagens förlust.
– Vi har lagt det där bakom oss och blickar framåt nu, säger Crespo inför lördagens match.

En tydlig revanschkänsla vibrerar i truppen när det börjar närma sig ny match. På träningarna har fokus legat fullt ut på spelet mot Dalkurd och stämningen i laget är god. På GPA har Crespo satt sig på en bänk i solskenet och samlar på sig all energi han bara kan.
– Nu när solen äntligen är framme är det viktigt att utnyttja det, säger anfallaren efter sista träningen inför Dalkurd hemma, säger Crespo.

Han berättar att det är skönt att vara tillbaka i gänget på riktigt efter den långa skadefrånvaron.
– Det är inte bara skönt att vara med laget, det är skönt att köra in på GPA:s parkering, käka frukost med grabbarna, lyssna på musik, stretcha, träna. Hela paketet.

Hur tycker du det gått för dig under försäsongens matcher och de första allsvenska matcherna?
– De första matcherna var jättetuffa. Speciellt med kondition, fysik och spelförståelse. Men nu har jag kommit in i det.

Se hela intervjun med Crespo i spelaren ovan.

ALMS TANKAR

Vilka delar i Dalkurds spel blir viktiga för oss att hålla extra koll på?
– Dalkurd har med nyförvärvet Buya Turay fått ett kraftfullare djupledsspel och med många passningsskickliga och köpvilliga spelare blir det en offensivt som inte minst i kontringsspelet sårar många lag i serien. Defensivt är det stor aggressivitet som präglar laget. Dalkurd lever livet som nykomling fullt ut.

Det blir kanske något annorlunda för dig att se matchen från läktaren. Har förberedelserna sett annorlunda ut för dig denna vecka?
– Förberedelserna har varit goda och ingen skillnad från om jag inte varit avstängd för att coacha under matchen. Med skada på Ojala och två avstängningar blir det därmed minst tre nya spelare i startelvan. Vi har alla möjligheter att vara riktigt bra i den här matchen.

MOTSTÅNDARNA

Dalkurd FF gör sin första säsong i Allsvenskan sedan klubben grundades 2004, efter enastående klättringar genom divisionerna. De vann sin förlorade säsongens första allsvenska match mot AIK men knep därefter en övertygande trepoängare på bortaplan mot Östersund. Anfallaren Buya Turay gjorde två mål i den senaste matchen och är ett viktigt vapen för gästerna.

LÄGET I LAGET

Efter måndagens match är frånvarolistan något längre än den var förra matchen. Daleho Irandust och Alexander Faltsetas är avstängda, Andreas Alm likaså. Assisterande tränare Teddy Olausson och Christian Lundström kommer att dela på huvudtränaruppdraget under lördagens match. Juhani Ojala skadade sig i matchen mot Brommapojkarna och efter undersökning visade sig en bristning i låret. Det innebär att han blir borta i minst två veckor. Utöver det är Krickan och Lucas Hedlund inte tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT DALKURD FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Alexander Angelin

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Kevin Ackermann

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 16.00 på Bravida. Arenan öppnar 14.30.

Huvudpartner

Officiella branschpartners