Emil Wahlström inför Sirius: ”Vi får vara lite cyniska”

Första matchen för veckan stundar, på onsdag åker vi till Uppsala och möter IK Sirius. Träningsmötet för en månad sedan slutade oavgjort, och nu kan vi addera lite allsvensk spänning i luften. Dessutom väntar naturgräs på Studenternas IP, vilket enligt Emil Wahlström kan bli en utmaning i sig.
– Planen är godkänd, men vad det innebär vet vi inte riktigt, säger backen inför onsdagens match.

Efter den härliga vinsten mot Dalkurd i lördags är laget positiva inför nästa utmaning. Och någon som fått bära extra ansvar de senaste två matcherna är Emil Wahlström, som i Juhani Ojalas frånvaro spelat i princip två hela matcher i rad.
– Det har känts bra, framför allt mot Dalkurd där vi fick göra några mål på hemmaplan och ta en vinst. Det underlättar ju även för ens egna prestation, att få med sig de poängen, säger Emil Wahlström.

Just nu är laget inne i en matchintensiv period, med tre matcher på åtta dagar. Emil berättar att alla har olika sätt att ladda om under de matchfria dagarna.
– Vissa kör lite rehab, vissa vill komma ut och spela fotboll. Vi äldre är väl mer för att få kroppen att vila och slappna av och försöka tänka på något helt annat, säger Emil.

Imorgon väntar Sirius på bortaplan, och för en månad sedan spelade vi oavgjort mot dem i en träningsmatch på Bravida. Emil säger att det till onsdagens möte kommer adderas en allsvensk spänning i luften.
– Men den största skillnaden imorgon jämfört med förra matchen blir underlaget. Det blev ju klart med deras gräs nu. Vi har ingen aning om hur det kommer se ut, men antagligen är det ingen bra plan.

Vad krävs för att vi ska få med oss tre poäng tillbaka till Bravida?
– Framför allt tror jag det är smartheten. Att inte höja ribban för högt och spela för svårt. Vara lite cyniska.

Se hela intervjun med Emil i spelaren ovan.

ALMS TANKAR

Det är nästan exakt en månad sedan vi spelade oavgjort mot Sirius på Bravida. Tror du Sirius har skruvat på någonting sedan sist och i så fall vad?
– Sirius har definitivt tagit steg sedan dess, jag tycker att deras yttrar Eddahri, Vecchio och Lundholm ser ut att vara större hot i matcherna i sin lust att utmana en-mot-en. Jag hann se dem möta Elfsborg en halvlek i helgen och då fungerade även försvarsspelet bra i en svår bortamatch.

Vad i vårt spel och inställning vill du ta med från matchen mot Dalkurd, in i matchen mot Sirius?
– Såklart vill vi ge oss själva en större chans att vinna på bortaplan än vi gav oss på Grimsta mot BP, då vi tappade huvudena. Men att studsa tillbaka mot Dalkurd på sättet vi genomförde framför allt andra halvlek, innebär att vi borde kunna ta oss an Sirius på naturgräs med större sinnesnärvaro och då också göra allt för att plocka med oss tre poäng.

MOTSTÅNDARNA

IK Sirius har spelat en allsvensk match mindre, än så länge, då skicket på deras plan inte höll måttet när de skulle möta GIF Sundsvall tidigare i april. De förlorade mot Hammarby i premiären och vann med 1-0 mot Elfsborg på bortaplan i lördags. Mittfältaren Stefano Vecchia gjorde målet i Borås och det var han som gjorde målet mot oss i träningsmatchen för en månad sedan.

SENASTE MÖTENA MED IK SIRIUS

17 mars 2018: BK Häcken – IK Sirius, 1-1

22 juli 2017: IK Sirius – BK Häcken, 2-2

5 maj 2017: BK Häcken – IK Sirius, 2-2

LÄGET I LAGET

Daleho Irandust och Andreas Alm är tillbaka efter sina avstängningar. Alexander Faltsetas är tillbaka först mot Hammarby på söndag. Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IK SIRIUS

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Kevin Ackermann

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 19.00 på Studenternas IP i Uppsala. Har du ingen möjlighet att vara på plats kan du köpa matchen HÄR, så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners