Erik Friberg inför första allsvenska bortamötet: ”Det känns bra i laget”

Dags för årets första allsvenska bortamatch! På måndag beger vi oss till huvudstaden för att möta Brommapojkarna på Grimsta IP och plocka med oss tre poäng tillbaka till Hisingen.
– Det blir en tuff match, men vi ser fram emot den, säger Erik Friberg inför matchen.

Premiärsegern mot Kalmar är sparad i minnesbanken och siktet är nu inställt på nästa utmaning. Under måndag förmiddag tar BK Häckens herrar tåget till Stockholm för mötet med Brommapojkarna. Och det är ett lag fullt av energi efter de första ”riktiga” vårveckan som åker österut.
–Vi har haft en bra träningsvecka och det känns bra i laget, säger Erik Friberg.

Han tycker att premiärmatchen mot Kalmar var årets hittills bästa match för Hisingelaget och hoppas att kunna bygga vidare på det i den andra omgången.
– Vi kanske skulle gjort något mål i första halvlek, men det viktigaste är att vi vann.

Se hela intervjun med Erik Friberg i spelaren ovan.

ALMS TANKAR

Brommapojkarna är tillbaka efter ett antal år i lägre divisioner. Vilken typ av motstånd tror du de kommer bjuda på?
– Jag har följt BP:s nye tränare en del, eftersom han senast var tränare i Kongsvinger i Norge, där jag spelat och han vill föra matcher och kan både spela ett högt presspel och ett lägre avvaktande. Vi förväntar oss att de vill köra lite hårdare och högre på oss denna match och att de i offensiven blandar kortpassningsspel med bollar mot deras bäste forward, Ajeti. På mittfältet har de Markus Gustafsson som ger dem rytm när de är som bäst. Mot Norrköping senast var de också vassa på sina offensiva hörnor.

När du haft genomgång med spelarna, vilka specifika punkter har du tryckt på lite extra inför Brommapojkarna?
– Vi har spelat på rätt små ytor då BP är skickliga på att göra det trångt samt för att vi själva vill vara mästare på att spela och igenom eller utanför om det blir trångt. Annars har vi jobbat med att befästa det som var positivt mot Kalmar, så att vi behåller tydlighet mot varandra och motståndaren i spelet. Många fötter mot mål gör oss gott.

MOTSTÅNDARNA

Brommapojkarna är tillbaka i Allsvenskan efter tre säsonger i lägre divisioner. De förlorade i premiärmatchen mot IFK Norrköping med 1-2. På försäsongen har de förlorat två av träningsmatcherna med allsvenskt motstånd och  spelat oavgjort i en. I Svenska Cupen vann de mot Gefle IF och Dalkurd FF men förlorade mot Malmö FF. Anfallaren Bajram Ajeti har tillsammans med försvararen Martin Rauschenberg stått för av 7 av 16 mål under årets samlade tränings- och tävlingsmatcher. De båda spelade i Gefle IF ifjol och kom till Brommapojkarna inför denna säsong.

LÄGET I LAGET

Det är endast Krickan och Lucas Hedlund som inte är tillgängliga för spel, Lucas Hedlund gör framsteg och tränar mer och mer med laget. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IF BROMMAPOJKARNA

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Juhani Ojala

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 19.00 på Grimsta IP. har du inte möjlighet att vara på plats i Stockholm kan du se matchen HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners