Fina prestationer från BK Häckens deltagare på P16-landslagslägret

I veckan har hela fem spelare från BK Häcken U17 varit med på P16-landslagslägret på Bosön. Elias Lotfi, Nemanja Jankovic, Karl Landsten, Alex Larsson och Elvis Lindqvist har alla gjort bra ifrån sig och fått goda omdömen.

Samtliga var även med och bärgade det historiska guldet i Ligacupen för två veckor sedan.
– Det har varit bra kvalité och tempo på träningarna blandat med intressanta föreläsningar här på Bosön. Alltid lärorikt att få vara här. Det har även varit väldigt roligt att få träffa på alla spelare igen efter några månaders uppehåll från förra samlingen, säger mittbacken Nemanja Jankovic.

Noterbart är att samtliga spelare utom Elvis Lindqvist (kom från Mossens BK i förra året) fått en del av sin grundutbildning på Slättadamm och föreningens breddverksamhet.
– Självklart ett gott betyg till hela verksamheten och ett kvitto på att vi gör en del rätt med vår utbildningsplan, säger U17-tränaren Andrés Jimenez som varit med på spelarnas resa sedan de var tolv år.

Totalt har sex av föreningens 13 spelare födda 2002 varit kallade på en landslagssamling det senaste halvåret, vilket innebär ett utfall på hela 46%.
– Vi skulle säkert kunna haft med minst en eller två spelare till, men vi nöjer oss inte där. Mycket av framgången ligger i att vi har en väldigt utvecklande och stimulerande träningsmiljö med en tydlig utbildningsplan, en driven trupp som hela tiden vill utvecklas och ett nyfiket och engagerat ledarteam ledda av Hristjian Cvetkovski, avslutar Jimenez och lyfter även fram tränarkollegorna Peter Gummesson och Martin Gustafsons goda insatser.

Huvudpartner

Officiella branschpartners