Mervan Celik med hattrick när U21 besegrade Halmstad

Fyra vinster av fyra möjliga för BK Häckens U21-lag. Och idag var det en Hisingspojk som stod i centrum. Mervan Celik gjorde hela tre mål i vinstmatchen mot Halmstad.
– Det kändes skönt, säger målskytten efter matchen.

Matchen på Bravida blev en böljande tillställning. Halmstad försökte spela sitt spel och de fick igenom någon boll ibland, men BK Häcken var duktiga på att ta tillbaka bollen från motståndarna.
– Båda lagen kom till anfall, vi kontrade på varandras kontringar, säger tränare Teddy Olausson efter matchen.
– Men vi var väldigt bra i våra omställningar och får en väldigt bra fart. Jag tror vi hade sex eller sju jättemålchanser i första halvlek.

Hisingelaget fick hål på gästerna i 36:e minuten och bara 7 minuter senare kom 2-0. Båda med Mervan Celik som avsändare. I 59:e minuten kom trean, och Mervan noterades för hattrick. Alla tre målen liknade varandra när Celik med sitt vassa skott hittade rätt.
– Det känns skönt att göra tre mål, säger han när han tänker tillbaka.

4-0-målet stod Karl Bohm för i den 75:e minuten. Efter en omställning fick BK Häcken en väldig fart och kunde kominationsspela bollen så att den till slut landade hos Bohm. Crespo befann sig centralt och gjorde en fin assistpass ut till högerkanten där Kalle fanns. Matchen slutade 4-0, och vi behåller en övertygande ledning i vår U21-serie.

Teddy är sjävklart nöjd med resultatet, men det finns alltid saker att slipa på.
– Vi missade ju rätt mycket läge i första halvlek och skulle kanske haft lite bättre skärpa i avsluten. Men samtidigt skapar vi mycket, vilket är positivt. Och det är skönt att vi ändå får utdelning och kan vinna med 4-0. Vi ska vara bättre än Halmstad med det lag vi hade idag, och det var vi.

Och kul med Mervans hattrick!
– Ja, det är kul att Mervan visar upp sig och att visar att han är bra. Det ökar ju konkurrensen i a-laget. Och han gjorde en bra match idag.

SÅ STÄLLDE VI UPP

Jonathan Rasheed (MV)

Adam Andersson

Jasmin Sudic (Teodor Wålemark, 65′)

Johan Hammar (K)

Alexander Angelin

Kevin Ackermann

Kevin Yakob (Emir Bosnic, 85′)

Gustav Berggren (Atakan Kinali, 80′)

Karl Bohm (Ali Youssef, 76′)

Crespo (Ibrahima Bah, 76′)

Mervan Celik

 

Foto: Patrik Ghazarian

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners