Reflektioner efter händelsen på Grimsta i måndags

Efter matchen mot Brommapojkarna i måndags konfronterade BK Häckens sportchef Sonny Karlsson en journalist strax innan presskonferensen startade. Orsaken var en frustration över en rapportering som upplevts som raljant och subjektiv.

Agerandet av Sonny Karlsson är oacceptabelt, och han ångrar att han inte valde ett bättre tillfälle och sätt att utrycka sin frustration. Sonny har bett om ursäkt både till GP och till journalisten i fråga.

BK Häcken har i dag haft ett möte med GP för att prata igenom måndagens händelse. Vi är glada för den diskussion och möjlighet till utveckling som uppstått i kölvattnet av incidenten. Vi kommer fortsatt att arbeta för en god arbetsmiljö på våra matcher och en konstruktiv dialog med media.

Slutligen. Det här har aldrig handlat om att försöka tysta någon, att försöka putsa journalistiska texter eller påverka någon att enbart skriva positivt. BK Häcken vill och ska få kritik för våra prestationer när det är befogat – vi lever med höga krav på oss själva och från vår omvärld och att hantera kritik ingår i vår verksamhet. Vi tror också på kommunikation, feedback och goda relationer med de som bevakar oss. Och självklart vill vi att nyhetsmedier ska ha ett stort intresse för föreningen.

Vi tackar för ert engagemang och blickar nu framåt mot mötet med Dalkurd på lördag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners