Säsongsavslutning för Football Friday och en lyckad tjejsatsning!

Många av stadens idrotts- och fritidsanläggningar för unga, som fotbollsplaner, parkour-parker och fritidsgårdar, används framför allt av killar. Även om platserna är till för alla är det många tjejer som inte känner att de kan ta plats.

Detta bekräftades också av första årets Football Friday-aktivitet, där i stort sett inga tjejer vågade sig dit. Vi bestämde därför att viga en timme per tillfälle, som en start, enbart för tjejerna samt ta in kvinnliga ledare för att skapa en miljö som är mer tilltalande för tjejerna.

Matilda Johansson har varit med på nästan alla tjejtimmar på Football Friday, och stannar ofta kvar efter timmen och spelar med killarna. Hör hennes tankar om aktiviteten i spelaren ovan. Du får dessutom möta Malin Hörnberg, som spelar i BK Häckens damlag och som varit ledare under våren.

Efter denna säsong ska vi givetvis utvärdera upplägget och se vad vi ytterligare kan göra för att ännu fler tjejer ska delta under våra fredagar.

Du har väl inte missat vårsäsongens avslutningsturnering? Den 25:e maj spelar kör Football Friday utomhus, på Bravida Arena. Där tar aktiviteten en turneringsform, profiler från BK Häcken kommer att finnas på plats och priser delas ut till de segrande lagen. Killar och tjejer mellan 13-20 år är välkomna att deltaga.

Anmälan öppnar den 4 maj, håll utkik på Football Fridays Facebooksida!

Huvudpartner

Officiella branschpartners