Tre fina mål och andra raka hemmasegern

Viktor Lundberg var BK Häckens stora segerorganisatör när nykomlingen Dalkurd besegrades med 3–0 på Bravida Arena. På tilläggstid i första halvleken spelade han fram till Alhassan Kamaras 1–0 mål och i den andra halvleken gjorde han först 2–0 innan han vackert spelade fram till Karl Bohms 3–0-mål. 

Med en temperatur på 19 grader, växlande molnighet och en energifylld uppladdning med Sean Banan var stämningen hög när avsparken gick mellan BK Häcken och Dalkurd på Bravida Arena. Och den skulle bli ännu högre när matchen väl var över.

Första halvlek såg ut att bli mållös. BK Häcken fick inte riktigt så många chanser som man hade velat, och Dalkurd stod upp bra på bortaplan. Men i den första tilläggsminuten var det ändå Hisingelaget som tog ledningen. Efter en lång boll från Emil Wahlström förlorade Crespo en nickduell i Dalkurds straffområde, men bollen landade hos Viktor Lundberg som lite turligt kunde få fram bollen till Crespo igen. Han såg sin chans och slog in bollen med vänstern. 1-0-läget gav laget en skön energi inne i omklädningsrummet under pausen, som de sedan tog med sig ut i andra halvlek.

2-0 kom bara sex minuter in i andra halvlek. Och denna gång var det Viktor Lundbergs tur. Kari Arkivuo och Paulinho fixar fram bollen till Erik Friberg som gör en fin framspelning till Viktor. Han befinner sig nära inpå målvakten och tunnlar iskallt in bollen i mål. Det blev Viktor Lundbergs första allsvenska mål i Häckentröjan!

BK Häcken tog över matchen mer och mer, de fortsatte att försöka komma till lägen. Karl Bohm, som byttes in i 67:e minuten, blev matchens tredje och sista målskytt. Crespo drev upp bollen på vänsterkanten, spelade in till Viktor Lundberg som fintade skott och passade bollen perfekt till Karl som kom löpandes på högerkanten. Karl Bohm sköt direkt och bollen satt som en smäck upp i nättaket.

Andra hemmavinsten för den allsvenska säsongen – av två möjliga.

Peter Abrahamsson, som gjorde en fin räddning när Dalkurdsanfallaren Buya Turay kom fri, var nöjd med matchen.
–  Detta är såklart jätteskönt för självförtroendet och för oss själva. Sedan vet vi att vi måste upp i nivå för att vinna matcher, alla matcher kommer att vara tuffa. (Se hela intervjun med Peter i spelaren ovan)

Så här säger tillförordnad huvudtränare Christian Lundström efter matchen.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match, vi har stor respekt för Dalkurd. Jag tycker att vi hade ett bra tålamod där vi jobbade bra i presspelet och inväntade deras misstag.
– Vi skapade inte tillräckligt i första halvlek för att vara helt nöjda i första halvlek. Men ibland tar det tid innan matchen öppnas upp. Och nu var det fullt fokus, vi lät oss inte distraheras av annat, som i matchen mot BP.

 

BK Häcken–Dalkurd FF 3–0 (1–0)
1–0 Alhassan Kamara (45), 2–0 Viktor Lundberg (51), 3–0 Karl Bohm (78).
Varningar, BK Häcken: Erik Friberg (19), Gustav Berggren (65), Paulinho (73).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo – Erik Friberg, Viktor Lundberg (Adam Andersson, 79), Gustav Berggren –  Paulinho, Alhassan Kamara (Moestafa El Kabir, 83), Nasiru Mohammed (Karl Bohm, 67).
Dalkurd FF: Abdulaziz Demircan – Simon Strand, Henrik Löfkvist, Kebba Ceesay, Irfan Jasarevic (Younes Bnou Marzouk, 67) – Rewan Amin, Rawez Lawan (Ashed Awad, 79) – Yukiya Sugita, Oliver Berg, Ferhad Ayaz (Heradi Rashidi, 37) – Mohamed Buya Turay.
Domare: Magnus Lindgren.
Publik: 3 847.

Huvudpartner

Officiella branschpartners