Tredje raka vinsten för U21-killarna i bortamötet med Trelleborg

BK Häckens U21-lag fortsätter att vinna. På annandag påsk var det Trelleborg som stod för motståndet, men de kunde inte rå på gästerna. Efter två kanoner till mål återvänder vi nu till Hisingen med ännu en seger i bagaget.
– Vi kontrollerar egentligen matchen hela vägen, säger Johan Hammar som gjorde sitt första mål i Häckentröjan.

Precis som på Hisingen sken solen i Trelleborg när BK Häcken rullade in med spelarbussen. Luften var kall och vinden skulle visa sig vara smått delaktig i matchen på Vångavallen.

BK Häcken ställde ett starkt lag på banan och det visade sig genom hela matchen. Vi tryckte på direkt i första halvlek och Trelleborg tvingades backa hem. BK Häcken kom till några halvlägen men första halvlek slutade mållöst.
– Vi står på deras planhalva hela första halvlek och spelar runt runt. Men det är svårt att komma igenom eftersom de är så låga och kompakta. Vi försöker vända spel och så tar det lite för lång tid att flytta över. Vi hittar en kombination två-tre gånger där vi får nästanlägen men kommer inte till de vassa målchanserna, säger tränare Teddy Olausson.

Trelleborg hade medvind i första halvlek, och vi hade solen i ögonen, så motståndarna kunde fixa fram några halvfarliga bollar. Men mer än så blev det inte för dem utan de stod mest och försvarade sig och rullade boll på egen planhalva, beskriver Teddy.
– Sedan var det liknande i andra halvlek. Men då kommer vi till lite fler avslut, vi tar lite mer skott, säger tränaren och syftar bland annat på ett avslut från Karl Bohm som gjorde en bra insats i anfallet.

I den 61:a minuten gav spelövertaget utdelning. Johan Hammar vek in i banan från sin vänstra mittbacksposition och drog till med en riktig kanon från 25-30 meter. Bollen seglade över offensiv planhalva, tog i ribban och gick in bakom Trelleborgsmålvakten.
– Jag kände att vi hade lite vind med oss i ryggen och så tänkte jag att vi testar och ser om det går. Man vet aldrig, säger målskytten efter sitt första mål i Häckentröjan.
– Det känns jättekul och bra, såklart. Helst vill man ju göra mål i en a-lagsmatch men att även kunna göra mål och hjälpa till i U21 är viktigt också.

Bara fem minuter senare, i den 66:e minuten, utökade BK Häcken ledningen. Denna gång var det Adam Anderssons tur, efter samarbete med Viktor Lundberg. Johan Hammar såg målet från sin backposition och beskriver det som jättefint.
– Det var lite likt det han gjorde i träningsmatchen mot Shandong Luneng. Han fick bollen på högerkanten, släppte den till Viktor och kom runt försvararen. Viktor lade en bra pass i djupled och så löpte Adam från en ganska snäv vinkel och dunkade in den i nättaket. Ett jättefint mål, säger Johan.

Matchen slutade 2-0 efter att BK Häcken kontrollerat spelet genom hela matchen och brutit ner Trelleborg på sin planhalva.

Teddy, du sade inför matchen att du ville testa en annan uppställning, vilket du gjorde. Hur tyckte du det gick?
– Ja, vi testade 3-4-3 idag och hade en mer offensiv approach. Och hag är nöjd med utfallet. Vi ville ju få med alla spelare på något sätt, så at alla som behöver spela 90 minuter får göra det. Sedan är det ett bra sätt att spela på också. Vi fick träna på anfallsspel på offensiv planhalva idag, träna på att spela mot uppställda lag. Och det är viktigt.

Hur skulle du summera insatsen?
– Klart godkänd, utan att vara briljant. Och kul att Jasmin Sudic gjorde sin första 90-minutare på lång tid. Han såg stabil och bra ut.

 

SÅ STÄLLDE VI UPP

Jonathan Rasheed (MV)

Adam Andersson

Emil Wahlström

Jasmin Sudic

Johan Hammar (K)

Alexander Angelin

Kevin Ackermann

Karl Bohm

Gustav Berggren

Viktor Lundberg (Emir Bosnic, 75′)

Theo Kornbakk (Rasmus Wendt, 53′)

 

Foto: Patrik Ghazarian

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners