Viktor Lundberg inför IFK Göteborg: ”Ska bli kul att se vad ett Göteborgsderby har att ge”

Tiden på våren är kommen då säsongens första allsvenska Göteborgsderby står för dörren. En tillställning som precis som de flesta derbyn är lite extra laddad. Viktor Lundberg, som tidigare bara spelat derbyn på östkusten, ser fram emot sitt första möte med IFK Göteborg – iklädd BK Häcken-tröjan.
– Det ska bli kul med derby och allt vad det innebär, säger Viktor Lundberg inför lördagens match på gamla Ullevi.

Efter lunch på lördag samlas vi på GPA och beger oss tillsammans till fastlandet för årets första allsvenska derby. Ett möte som såklart är lite speciell varje gång den inträffar. Men oavsett motståndare är BK Häcken inställda på att komma tillbaka till vinnarspåret.
– Det är otroligt viktigt. Upp på hästen igen och köra på. Vi vill göra trepoängarna till en rutin, säger Viktor Lundberg.

Stockholmaren Viktor är van vid just Stockholmsderbyn, och detta blir det första han spelar på västkusten.
– Det ska bli kul att se vad ett Göteborgsderby har att ge.

Se hela intervjun med Viktor i spelaren ovan.

ALMS TANKAR

Vad har du för förväntningar på matchen när det kommer till spelbild och inramning?
– Ibland blir derbyn lite stressade och stela, då förväntningarna och ambitionerna är enorma. Det kan lätt bli hafsigt, men jag hoppas och tror att vi kan vara mjuka i fötterna när vi behöver det och rejäla när det behövs. Jag vet inte hur mycket publik hemmalaget förväntas locka, det är bara hoppas att de kan fylla arenan, det är ju ändå maj och möjlighet till riktigt bra match, tillsammans med våra egna härliga supportrar.

Vad krävs för att vi ska gå segrande ur säsongens första derby?
– Att vi återigen är ödmjuka inför motståndaren styrkor så att vi lättare också kan se våra möjligheter att utnyttja de brister vi upptäcker under pågående match. Med alla sinnen skarpa så har vi chans att flyga fram i delar av matchen.

MOTSTÅNDARNA

IFK Göteborg kommer sannolikt till derbyt med en stor revanschlust efter 2-0-förlusten mot AIK i förra omgången. De ligger för tillfället på en tionde plats i serien, med två vinster och tre förluster. Precis som BK Häcken har de en ny tränare för säsongen och en hel del nya spelare. Anfallaren Elías Már Ómarsson och mittfältaren Mix Diskerud har gjort två mål vardera, av Göteborgs sammanlagda skörd på sju mål. Veteranen Tobias Hysén har varit en framgångsrik framspelare och noterats för tre assist under de första fem matcherna.

SENASTE MÖTENA MED IFK GÖTEBORG

20 augusti 2017: IFK Göteborg – BK Häcken, 1-1

2 maj 2017: BK Häcken – IFK Göteborg, 4-0

19 september 2016: BK Häcken – IFK Göteborg, 2-2

6 juni 2016: IFK Göteborg – BK Häcken, 1-0

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IFK GÖTEBORG

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 16.00 på Gamla Ullevi.

Huvudpartner

Officiella branschpartners