Andreas Alm inför mötet med AIK: ”Vi behöver vara skarpa och vilja mycket”

Det har bara gått två dagar sedan den tunga förlusten mot Malmö FF, men fokus är till hundra procent inställt på morgondagens möte med AIK. Solnalaget är ännu obesegrade i årets Allsvenskan och Andreas Alm spår att det kommer krävas mycket både fysiskt och psykiskt av BK Häcken för att stå som segrare på Bravida.
– AIK är solida, så det kommer krävas mycket av oss i båda riktningarna, säger huvudtränaren inför onsdagens match.

Matcherna duggar tätt dessa dagar, och vi har redan nått fram till den näst sista matchen innan det är dags för uppehåll. Förlusten mot Malmö i söndags har både tränare och spelare varit tvungna att släppa fort, för att istället kunna fokusera på det stundande mötet med AIK. För Andreas Alm är det inga problem att släppa en förlust, oavsett hur lång tid det är till nästa match.
– Jag brukar kunna släppa en förlust efter ett dygn ändå, men för spelarna blir det svårt att hänga kvar i någon sorg eller att gräma sig. Ny match och nya poäng, säger huvudtränare Alm.

AIK är, som de flesta vet, en bekant klubb för honom, då han har ett förflutet som både spelare och tränare i klubben. Men han tror inte att det kommer att märkas rent känslomässigt när han väl står vid sidlinjen på Bravida på onsdag.
– Jag kommer ju se några spelare där som jag varit förtjust i många år, men jag tror man känner av det mer när man är spelare och möter sitt gamla lag. Då är man fysiskt inne och får tacklas och småprata lite med motståndaren. Det tror jag är mer påtagligt. Nu har jag ju inte den kontakten med spelet, så jag har svårt att tro att det kommer kännas så speciellt, säger Alm.

Vad tror du vi får se för match imorgon?
– Ingen aning. Och jag vill gärna ha det så, att man får överraskas av det som bjuds på planen och det som spelarna presterar i båda lagen.

Vad krävs av oss för att ta tre poäng?
– Det krävs rätt mycket. AIK är solida så det krävs mycket av oss i båda riktningarna. Och det krävs mycket mentalt också, att vara skarp och vilja mycket. Att se ytor som uppstår och de ytor som förändras under matchen. Så det blir en match för hela kroppen, inklusive huvudet.

Se hela intervjun med Andreas Alm i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

AIK har bara vinster och oavgjorda matcher bakom sig denna säsong och ligger i dagsläget tvåa i tabellen. Flest fullträffar (3) har kommit från Nabil Bahoui. De har visat på en stark defensiv under våren och är det lag som släppt in minst antal allsvenska mål – fem stycken. Laget kommer från en derbyvinst mot Hammarby, där Tarik Elyounoussi avgjorde på straff. Mittbacken Alexander Miloševic avstängd efter tre gula kort och kommer inte att finnas på plan när laget kommer till Bravida.

SENASTE MÖTENA MED AIK

24 september 2017: BK Häcken – AIK, 1-6

2 april 2017: AIK – BK Häcken, 0-0

27 oktober 2016: AIK – BK Häcken, 2-1

8 maj 2016: BK Häcken – AIK, 2-3

LÄGET I LAGET

Moestafa El Kabir är avstängd efter att ha blivit utvisad i matchen mot Malmö FF. Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT AIK

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Adam Andersson

Jasmin Sudic

Alexander Angelin

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Karl Bohm

Mervan Celik

Paulinho

Crespo

Avspark sker klockan 19.00 på Bravida. Biljetter köper du HÄR. Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners