BK Häcken körde över Helsingborg i U21-allsvenskan

Ettan BK Häcken svarade för två fina halvlekar med tre mål i vardera. Mervan Celik gjorde hela fyra mål när den femte raka segern kom efter en förkrossande sexmålsseger mot Helsingborgs IF i U21-allsvenskan. Avståndet till nästa lag i tabellen är nu hela sju poäng inför nästa match som spelas mot Malmö FF den åttonde maj.

Det går som på räls i U21-allsvenskan för BK Häcken. Fem matcher har resulterat i lika många segrar, 19 mål framåt, bara ett insläppt och hela sju poäng ner till tvåan i tabellen.

6–0 blev slutresultatet mot Helsingborgs IF i dagens match på Bravida Arena.

Mervan Celik gjorde såväl de första som sista två målen, Kevin Yakob och Karl Bohm gjorde var sitt däremellan.

Det första målet gladde tränaren Teddy Olausson mest.

– Vi rullar runt bra och Jasmin Sudic slår en jättefin crossboll över hela planen till Adam Andersson som löper ner mot kortlinjen och slår ett stenhårt inlägg som Mervan Celik kan stöta in. Det var en härlig spelsekvens med full fart, stenhårt inspel och distinkt avslut. Pang, pang, pang, säger Olausson, som ändå tycker att gästerna gjorde en bra första halvlek.

– Jag tycker att det var rätt jämnt i början, men vi går upp och sätter hög press på dem och är sedan bättre i lägena. För varje mål vi gör sjunker de lite grann.

Nästa match för U21-laget spelas nästa tisdag, då Malmö FF står för motståndet på bortaplan.

BK HÄCKEN–HELSINGBORGS IF 6–0 (3–0)
1–0 Mervan Celik (18), 2–0 Mervan Celik (21), 3–0 Kevin Yakob (43), 4–0 Karl Bohm (60), 5–0 Mervan Celik (64), 6–0 Mervan Celik (80).
BH Häcken: Jonathan Rasheed – Adam Andersson (Teodor Wålemark, 82), Jasmin Sudic, Johan Hammar, Alexander Angelin – Atakan Kinali (Leart Ramani, 62), Gustav Berggren (Iset Thoma Hajrizaj, 66), Daleho Irandust (Adam Söndergaard, 76) – Karl Bohm (Izhaak Ahmed, 70), Kevin Yakob, Mervan Celik.

Huvudpartner

Officiella branschpartners