Daleho Irandust inför Elfsborg: ”Vi vet att de är ett bra lag”

Imorgon är det äntligen dags för hemmamatch igen, när Boråslaget Elfsborg kommer på besök till Bravida. Vår mittfältare Daleho Irandust stod för en stark insats i förra veckans möte med Trelleborg, och han hoppas kunna bygga vidare på det i matchen mot Elfsborg.
– Det kanske inte gått så bra för dem inledningsvis, men vi vet att de är ett bra lag, säger Daleho om måndagens konkurrent.

19-årige Daleho har haft en händelserik start på säsongen. Redan i den andra allsvenska matchen drog han på sig två gula kort, och blev avstängd i en match. Något han inte är stolt över, men som han ser som en lärorik händelse.
– Det är en läxa. Vissa går hela karriären utan röda kort, och det är kanske inte så många som tar dem när man är 19 år heller, men det är sånt som händer fotboll, säger Daleho.

Han är motiverad att vända det som hände till något positivt och komma igång med poängproduktionen.
– Jag har ju ett mål, att göra ett visst antal poäng. Och matchen mot Trelleborg gav mig lite självförtroende, en boost. Det är viktigt.

På måndag väntar Elfsborg, ett lag vi förlorade mot på bortaplan förra säsongen, men som vi besegrade på hemmaplan.
– Vi kommer från en 3-0-seger och det känns skönt, speciellt efter förlusten mot IFK Göteborg. Det var skönt att komma tillbaka på vinnarspåret igen.
– Men Elfsborg är ett bra lag med bra spelare, så vi måste kämpa på ännu mer än senast. Då ska vi nog kunna säkra tre poäng.

MOTSTÅNDARNA

IF Elfsborg har haft en tung inledning i årets Allsvenskan och ligger för närvarande i den nedre halvan av tabellen. Med det i åtanke kommer de med stor sannolikhet till Bravida för att bryta trenden och ta sin andra seger för säsongen. Simon Lundevall och Issam Jebali var två stora poängproducenter under förra säsongen, två spelare att hålla ögonen på även i år.

SENASTE MÖTENA MED IF ELFSBORG

16 september 2017: BK Häcken – IF Elfsborg, 3-0

2 juni 2017: IF Elfsborg – BK Häcken, 2-0

7 augusti 2016: IF Elfsborg – BK Häcken, 2-4

3 april 2016: BK Häcken – IF Elfsborg, 2-1

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska. Kevin Ackermann är på EM i England, med U17-landslaget.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IF ELFSBORG

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 19.00 på Bravida Arena. Varmt välkomna till den gulsvarta festen!

Huvudpartner

Officiella branschpartners