IF Elfsborg tog revansch på BK Häcken

5–0 till BK Häcken mot IF Elfsborg i allsvenskan i går – i dag tog Boråslaget revansch och vann mötet i U21-allsvenskan på Bravida Arena med klara 3–0. 

Liksom i den förra matchen, borta mot Malmö FF förra veckan, valde BK Häcken att ställa upp med idel U19-spelare. Det märktes också på planen på Bravida Arena i dag, där IF Elfsborg med halvdussinet spelare från deras A-trupp var det klart bättre laget.

– Det är svårt att analysera matchen när vi möter ett bättre lag med bättre spelare, men vi höll ändå uppe spelet bra i nästan hela första halvleken. Sedan gjorde de 1–0 i den 43:e och vi orkade inte så emot och de gjorde 2–0 i 45:e. Dom var vassare och hetare än oss i dag, säger BK Häcken-tränaren Teddy Olausson.

I den andra halvleken ökade sedan Elfsborg på till slutresultatet 3–0 efter en riktig pärla signerad Jesper Karlsson.

BK Häcken hade några vassa chanser i matchen, men lyckades inte spräcka målnollan. Bäst i hemmalaget var Kevin Yakob, som låg bakom det mesta som skapades i anfallsväg.

För BK Häcken är det nu färdigspelat i vårserien. Slutspelsplatsen var sedan tidigare säkrad och bara Malmö FF kan hota om gruppsegern. MFF har två matcher mindre spelade, men behöver ta in sex poäng och 13 plusmål för att snuva BK Häcken på gruppsegern.

BK HÄCKENS U21-UPPSTÄLLNING MOT IF ELFSBORG
Robin Wallinder – Izhaak Ahmed, Teodor Wålemark, Aiham Ousou, Adam Söndergaard (Oskar Ali, 70) – Emir Bosnic (Anton Andric, 88), Kevin Yakob, Mirad Garza (Rasmus Wendt, 65) – Theo Kornbakk (Ibrahima Bah, 35), Iset Thoma Hajrizaj (Leart Ramani, 60), Ali Youssef.

Huvudpartner

Officiella branschpartners