Moestafa El Kabir inför våravslutningen i Östersund: ”Blir en intressant match”

Vårsäsongens sista match står för dörren när BK Häcken beger sig till Norrland för att möta Östersund. Med två avstängningar och flera skador blir det en tuff utmaning för laget. Och matchen blir den sista för Moestafa El Kabir, i alla fall för denna gång.
– Det har varit kul, skönt att vara hemma och spela i BK Häcken igen, säger anfallaren om den gångna våren.

En efter en droppade spelarna av planen i onsdags när AIK gästade Bravida. Flera olyckliga skador på våra nyckelspelare gjorde att matchen blev ryckig och att vi hade svårt att få ett bra flyt i spelet under andra halvlek. Trots det lyckades vi behålla en poäng mot Stockholmslaget, mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Moestafa El Kabir satt på läktaren, efter sitt röda kort mot Malmö, och han berättar att det var frustrerande att inte kunna vara på plan och bidra i matchen mot AIK.
– Man brinner för att man inte kan hjälpa laget, säger ”Musse” om att sitta vid sidan.

Imorgon beger sig truppen till Östersund för vårens sista match. Moestafa El Kabir har tidigare bara mött Östersund i Svenska Cupen, när de spelade i Division två, så detta blir hans första allsvenska möte med den norrländska klubben.
– De har utvecklats riktigt bra de senaste åren. De är ett bra lag, spelar bra fotboll och har en bra tränare med bra filosofi. Det ska bli en intressant match.

Lördagens match mot Östersund blir anfallarens sista match i Häckentröjan för den här gången, då utlåningen från Antalyaspor går ut i slutet av maj.
– Det har varit kul. Skönt att vara hemma och spela i Häcken igen, säger El Kabir.
Hur tror du att matchen kommer att se ut?
– Det är två spelförande lag så det kommer bli en ganska bra fotboll, tror jag. Och så hoppas jag vi kan göra ett mål mer än de gör.

Se hela intervjun med Moestafa El Kabir i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

Östersunds FK ligger precis bakom oss i tabellen, på en åttonde plats, och kommer från två vinster och en oavgjord match de senaste omgångarna. Säsongens meste målskytt (4) för ÖFK är Samman Ghoddos, som nu befinner sig på läger med Irans landslag och därför inte kommer att finnas på plan på lördag kväll. Mittfältaren Curtis Edwards och anfallaren Dino Islamovic har noterats för tre fullträffar var.

SENASTE MÖTENA MED ÖSTERSUNDS FK

1 oktober 2017: Östersunds FK – BK Häcken, 0-0

29 maj 2017: BK Häcken – Östersunds FK, 0-2

28 augusti 2016: BK Häcken – Östersunds FK, 3-1

15 april 2016: Östersunds FK – BK Häcken, 2-1

LÄGET I LAGET

Frånvarolistan är längre än vanligt inför vårens sista match. Både Alexander Faltsetas och Erik Friberg avstängda efter tre gula kort. Rasmus Lindgren vilar med hjärnskakning, Joel Andersson har en känning i baksida lår, Viktor Lundberg är borta med skada på underbenet och Paulinho är skadad i axeln. Juhani Ojala rehabar sitt lår, Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Däremot är Moestafa El Kabir är tillbaka efter sin avstängning. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT ÖSTERSUNDS FK

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Kari Arkivuo

Emil Wahlström

Johan Hammar

Adam Andersson

Jasmin Sudic

Teodor Wålemark

Alexander Angelin

Gustav Berggren

Daleho Irandust

Kevin Ackermann

Kevin Yakob

Nasiru Mohammed

Karl Bohm

Mervan Celik

Moestafa El Kabir

Crespo

Avspark sker klockan 18.00 på Jämtkraft Arena. Köp matchen på Cmore så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners