Mot Malmö och tredje raka trepoängaren: ”Vi har bra självförtroende och en go känsla i laget”

Med två sköna vinstnollor i ryggen är Peter Abrahamsson och hans kollegor nu redo att ta sig an Malmö FF på bortaplan. Och sedan väntar en intensiv vecka med ytterligare två matcher innan det är dags för sommaruppehåll.
–  Det är bara att gå in i sin bubbla och äta, sova och träna, säger Peter Abrahamsson inför vårens sista vecka. 

Vår stabile förstemålvakt hade inte speciellt mycket att göra under förra matchen, när Elfsborg gästade Bravida. Och även om det självklart är skönt att motståndarna inte får så många chanser, är det en utmaning för en målvakt att hålla fokus under långa perioder utan räddningar och aktivitet.
– Det är det som oftast är svårast, tycker jag. Helt plötsligt dyker det upp lägen, det kan ha gått 85 minuter och så helt plötsligt ska du in och rädda en straff. Men det kan hända fem sekunder in i en match också, så man måste hela tiden vara påkopplad och beredd på att det kan dyka upp saker. Även när det är som lugnast, säger Peter Abrahamsson.

Han har noterats för fem av åtta allsvenska nollor i år, ett resultat han givetvis inte tar äran för själv utan vill dela med sina kollegor.
– Jag tycker hela laget har varit väldigt stabila bakåt i de flesta matcher. Så jag har inte haft jättemycket att göra under många stunder i matcherna, och det har varit positivt såklart.

På söndag går bussen till Malmö och den näst sista bortamatchen för vårsäsongen. I förra mötet med Malmö FF på Swedbank Stadion stod vi som segrare efter en tajt 2-1-match.
– Det brukar vara ganska täta och tuffa matcher, ganska hårt tryck från Malmö, säger Abrahamsson.

Vad talar för att vi återvänder till Hisingen med tre poäng?
– Vi är i ganska bra form, vi hittar mer och mer rätt i vårt spel, vi har bra självförtroende och  en go känsla i laget.

Se hela intervjun med Peter Abrahamsson i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

De regerande svenska mästarna har fått en tung start på säsongen och har fyra raka förluster i ryggen. Men Malmö FF är en respektingivande klubb, och matcherna på Swedbank Stadion klassas som några av de svåraste bortamatcherna i Allsvenskan. Med ett nyss genomfört tränarbyte och hemmaplan för Skånelaget är sannolikheten stor att de kommer att gå ut hårt och med mycket energi i jakten på den första trepoängaren på länge.

ALMS TANKAR

Vad förväntar du dig för matchbild?
– Malmö var skickliga i sitt presspel senast mot Hammarby och hittade en del djupledslöpningar offensivt också, så jag gissar att de önskar att fortsätta med det och vi har ju varit bra på precis det samma på sistone, att pressa och ha fötterna mot mål i offensiven. Det låter som en match med många spelare som vill framåt.

Vad blir viktigt i vårt spel för att återvända till Hisingen med tre poäng?
– Att plöja ned en oerhört många energi i vårt spel tillsammans. Då är vi bra, då märks vår skicklighet med bollen och vår utpräglade sätt att vara tykna.

SENASTE MÖTENA MED MALMÖ FF

5 november 2017: Malmö FF – BK Häcken, 1-2

8 juli 2017: BK Häcken – Malmö FF, 0-1

1 oktober 2016: BK Häcken – Malmö FF, 2-4

1 maj 2016: Malmö FF – BK Häcken, 3-0

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Lucas Hedlund är tillgängliga för spel. Kari Arkivuo har en skadad ljumske och är inte med i truppen. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT MALMÖ FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Adam Andersson

Jasmin Sudic

Alexander Angelin

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Karl Bohm

Paulinho

Crespo

Moestafa El Kabir

 

Avspark sker klockan 17.30 på Swedbank Stadion. Kan du inte vara på plats i Malmö kan du köpa matchen här, så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners