Nästa uppgift: Nykomlingen på bortaplan

April månad är förbi och gav BK Häcken åtta allsvenska poäng. Maj månads första match spelas för BK Häcken i Trelleborg på söndagseftermiddagen. 

– Vi är revanschsugna efter Blåvittmatchen och det är viktigt att vinna mot Trelleborg, säger Kari Arkivou som gör sin nionde säsong i den gulsvarta tröjan. 

Ny månad, nya matcher. Fem stycken återstår innan VM-uppehållet kommer och först ut är bortamatchen mot nykomlingen Trelleborg på söndagseftermiddagen.

BK Häckens finländske back Kari Arkivou gjorde sin allsvenska debut på Vångavallen för åtta år sedan och hoppas på ett bättre resultat än då (förlust). Han är dock inställd på att Trelleborg blir en svår nöt att knäcka.

– Jag tror att det blir mycket kamp och vi behöver vara starka i duellerna och i kampen om andrabollarna, säger högernacken.

Tränaren Andreas Alm om vad som krävs för seger:

– Trelleborg fick sin första seger senast på ett fint och kontrollerat sätt borta mot Norrköping och har spelat en rad jämna matcher under början av serien. För oss handlar det om att bryta ned dem med både energin i hårt jobb och skicklighet. Vi behöver göra saker än mer tillsammans.

BK Häcken saknar bland andra avstängde Moestafa El Kabir samt skadade Joel Andersson och Mervan Celik.

Ett namn som tar plats i den allsvenska truppen för första gången på över ett år är försvararen Jasmin Sudic, som är tillbaka efter sin fjärde korsbandsskada.

– Jasmin är med i allsvensk trupp igen och även om han tidigare bevisat att han är urstark mentalt så är det ändå anmärkningsvärk hur han tar sin karriär vidare och spelar sitt spel med pondus och kraft som alltid, säger Alm.

LÄGET I LAGET
Juhani Ojala, Joel Andersson och Mervan Celik är skadade, Kevin Ackermann är lagkapten för Sverige i U17-VM och Moestafa El Kabir är avstängd.

Matchen mellan Trelleborgs FF och BK Häcken spelas på Vångavallen klockan 17.30 på söndagen och sänds på C More Sport och cmore.se.

BK HÄCKENS TRUPP MOT TRELLEBORGS FF
Peter Abrahamsson (mv)
Jonathan Rasheed (mv)
Johan Hammar
Jasmin Sudic
Rasmus Lindgren
Emil Wahlström
Adam Andersson
Kari Arkivou
Alexander Angelin
Erik Friberg
Alexander Faltsetas
Daleho Irandust
Nasiru Mohamed
Viktor Lundberg
Paulinho
Gustav Berggren
Karl Bohm
Ahassan Kamara

Huvudpartner

Officiella branschpartners