Oavgjort mot Malmö gav slutspelsplats för U21-killarna

I den näst sista seriematchen i U21-allsvenskan möttes Hisingen och Skåne i en jämn tillställning. Efter att ha kommit tillbaka från underläge två gånger återvänder BK Häcken till västkusten med en poäng – och en säkrad slutspelsplats.
– Det känns riktigt bra, säger huvudtränare Teddy Olausson.

Malmö tog initiativet i första halvlek men ungefär en kvart tog BK Häcken över. Vi satte hög press och tvingade motståndaren att spela mycket till egen målvakt. Men det skulle ändå vara Malmö som tog ledningen i den 28:e minuten.
– De fick omställning där vi gick bort oss lite på högersidan. Deras inlägg ledde till en straffsituation och de gjorde 1-0, säger Teddy.

Men kort därefter kvitterade BK Häcken, även detta målet på straff. Efter en omställning fälldes Theo Kornbakk i Malmös straffområde och Kevin Yakob satte säkert den tilldelade straffsparken.

Även i andra halvlek var Malmö piggare inledningsvis. De flyttade upp sitt spel och BK Häcken tog lite tid på sig att få igång benen. Malmö satte 2-1 i den 52:a minuten, på skott efter omställning.
– Sedan gjorde vi två dubbelbyten tätt inpå varandra, och fick mycket ny energi av det. Vi tryckte vi på de sista tjugo minuterna för att forcera, berättar Teddy.

En forcering som gav utdelning när Ali Youssef i den 90:e minuten kvitterade ännu en gång för BK Häcken. Resultatet stod sig även över tilläggsminuterna och med en poäng in på kontot kan BK Häcken nu se fram emot ett slutspel med U21. Men först väntar den sista gruppspelsmatchen, mot Elfsborg i nästa vecka.
– Det känns riktigt bra, nu ska vi bara se till att vinna gruppen också, säger Teddy.

Ni känner inte att ni kan safe:a och slappna av inför sista?
– Nej, absolut inte. Vi spelar ju matcherna för att vara bra i a-laget, att a-lagsspelarna ska få ett bra motstånd och visa upp sig. Samma för de unga spelarna som kommer upp. Det är ju huvudsyftet. Sedan är det ju alltid kul att vinna.

Vad tar du med dig från matchen mot Malmö?
– För mig personligen var det roligt att se U19-spelarna, jag ser ju inte dem så ofta, för utom de som är uppe och tränar i a-laget ibland. Så att coacha dem i en egen match var bra. Sedan är det bra att vi kommer tillbaka två gånger, det är inte så många matcher där man verkligen klarar att göra mål i slutet. I många matcher jagar man, men får inte till det. Så att forceringen lyckades var väldigt bra.

Så ställde vi upp

Robin Wallinder (mv)

Jakob Hedenquist (Izhaak Ahmed, 36′)

Tobias Almerskär

Teodor Wålemark

Adam Söndergaard (Oskar Ali, 68′)

Atakan Kinali (Leart Ramani, 68′)

Kevin Yakob (K)

Mirad Garza

Theo Kornbakk (Emir Bosnic, 57′)

Ibrahima Bah (Iset Thoma Hajrizaj, 57′)

Ali Youssef

Huvudpartner

Officiella branschpartners