Paulinhos hattrick gav första bortasegern

BK Häcken tog säsongens första bortaseger efter en komfortabel 3–0-seger på bortaplan mot nykomlingen Trelleborgs FF. Paulinho gjorde matchens samtliga tre mål och är nu delad tvåa i den allsvenska skytteligan.

BK Häcken reste sig snabbt efter derbyförlusten mot IFK Göteborg och kopplade direkt kommandot på bortaplan mot ett Trelleborgs FF som i den senaste omgången besegrade IFK Norrköping.

Redan i den åttonde minuten kom ledningsmålet. Adam Andersson, som ersatte tvillingbrorsan Joel som högerback, slog ett inlägg mot Alhassan ”Crespo” Kamara som blev neddragen och domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten.

Hemmamålvakten Marko Johansson gick år rätt håll, men Paulinho placerade bollen så nära den högra stolpen att den ändå gick in. Paulinho ökade efter en halvtimmes spel sedan på till 2–0, assisterad av Crespo.

BK Häcken var närmare ytterligare ett ledningsmål än Trelleborg en reducering i den första halvleken. Crespo spelade till sig ett jätteläge efter att ha tagit sig förbi två hemmaförsvarare, men bollen gick på fel sida stolpen. Även Nasiru Mohamed fick ett jätteläge efter en långt inlägg från Kari Arkivou, som var en av planens bästa spelare.

I den andra halvleken fortsatte BK Häcken att ösa framåt och skapa högklassiga målchanser, men Marko Johansson svarade för flertalet fina parader. Trelleborgs stora chans till reducering kom i slutminuterna när Emil Wahlström rev ner inhopparen Freddie Brorsson. Peter Abrahamsson räddade dock Denniz Hümmets straff och luften gick därefter ur hemmalaget, som inlett sin comeback i allsvenskan med fyra raka nederlag på hemmaplan.

Paulinho avslutade målskyttet på stopptid när han bör tredje gången i matchen rullade in bollen vid den högra stolpen, den här gången från straffområdeslinjen. Det var hans tredje mål för aftonen och hans femte för säsongen. Han är därmed bara ett mål bakom Hammarbys Pa Dibba i skytteligatoppen.

– Det var skönt. Vi behövde det här för att komma på banan igen efter derbyt senast. Jag tycker att vi gör en jättebra match, egentligen hela matchen. Vi släppte inte till så mycket, det är straffen som Peter gör en bra räddning på. Utöver de skapar de väl egentligen ingenting. Vi för en bra match och borde nog haft ett par mål till, säger BK Häckens mittfältskrigare Erik Friberg.

Nästa match för BK Häcken, som i och med segern klättrade till sjätteplats i tabellen, spelas på Bravida Arena måndagen den 14 maj klockan 19.00. IF Elfsborg från Borås kommer då på besök.

TRELLEBORGS FF–BK HÄCKEN 0–2 (0–2)
0–1 Paulinho (8, straff), 0–2 Paulinho (30), 0–3 Paulinho (90).
Varningar, Trelleborgs FF: Felix Hörnberg, Anton Tideman, Erik Andersson. BK Häcken: Alhassan Kamara.
Trelleborgs FF: Marko Johansson – Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Felix Hörberg (Johan. Brannefalk, 77) , Robin Nilsson, Sebastian Olsson (Zoran Jovanovic, 60), Erik Andersson – Ottar Magnus Karlsson (Freddie Brorsson, 60), Deniz Hümmet.
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Adam Andersson, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Kari Arkivou – Erik Friberg, Daleho Irandust (Gustav Berggren, 70), Alexander Faltsetas – Nasiru Mohamed (Johan Hammar, 63), Alhassan Kamara (Viktor Lundberg, 78), Paulinho.
Domare: Kristoffer Karlsson.
Publik: 1 427 (Vångavallen).

Huvudpartner

Officiella branschpartners