Storseger i solskenet på Bravida Arena

Strålande vänder, härligt spel, fina mål, och tre sköna poäng – det var en bra afton för BK Häcken som besegrade IF Elfsborg med klara 5–0 på Bravida Arena.
– Det var perfekt, säger Johan Hammar efter matchen.

När IF Elfsborg åkte på sitt första gula kort i den fjortonde minuten var det inte någon som visste vad det skulle leda till. Spelet hade visserligen varit mestadels på Häckens sida redan före varningen, men Hisingslaget fick minst sagt hjälp på traven när Elfsborg i matchminut 18 gav BK Häcken ledningen via ett självmål. Och bara minuten där efter tog Robert Gojani sitt andra gula kort och blev utvisad.
– Det är klart att det hjälpte oss att hålla kontrollen och vi styr väl egentligen från den minuten och framåt, säger Johan Hammar.

Alexander Faltsetas skulle hinna göra sitt första allsvenska mål för säsongen innan halvtidsvilan. På en frispark slagen av Paulinho på vänster sida av straffområdet kunde Faltsetas nickskarva in bollen i Elfsborgsnätet. Det blev inte bara en utan två extraordinära målgester i form av volter och dans.

Paulinho skulle fortsätta ha en stor roll när han blev målskytt och tog sin andra poäng för matchen i den 58:e minuten. Erik Friberg spelade en lång, trygg pass till Joel Andersson på högerkanten, Joel i sin tur spelade in en hög boll till Paulinho framför målet. På direkt-touch kunde Palle sedan stöta in bollen och 3-0 var bokfört.

Elsfborgs oflyt skulle fortsätta. Att spela på resultatet var ingenting BK Häcken var sugna på, utan vi fortsatte att pressa högt och tvinga motståndarna till att spela hem till egen målvakt. I den 85:e minuten var det ett just sånt pressande spel som stressade Stefan Ishizaki i en rensning och han sköt istället bollen rakt mot eget mål. Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard hann inte få tag på bollen och IF Elfsborgs andra självmål gav oss 4-0.

Men matchen var inte slut där. I den 90:e minuten satte Crespo sitt andra allsvenska mål för säsongen efter framspelning av Karl Bohm. I en match där vi spelade med en man mer i 70 minuter, hade total kontroll på motståndarna och spelade som vi ville vann vi till slut med 5-0 på ett soligt Bravida.

Och Johan Hammar då? Jo, han gjorde sin första allsvenska start i Häckentröjan. Inte helt fel match att göra sin startdebut.
– Det kändes riktigt skönt. Bra stöd och fint väder. Det var perfekt.

Se hela intervjun med Johan Hammar i spelaren ovan. 

BK HÄCKEN–IF ELFSBORG 5–0 (2–0)
1–0 Självmål (Robert Gojani, 18), 2–0 Alexander Faltsetas (Paulinho, 32), 3–0 Paulinho (Joel Andersson, 58), 4–0 Självmål (Stefan Ishizaki, 85), 5–0 Alhassan Kamara (Karl Bohm, 90).
Varningar, BK Häcken: Kari Arkivou. IF Elfsborg: Robert Gojani.
Utvisning, IFK Elfsborg: Robert Gojani (19).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kari Arkivou (Adam Andersson, 66) – Erik Friberg (Alhassan Kamara, 86), Daleho Irandust, Alexander Faltsetas – Viktor Lundberg, Moestafa El Kabir (Karl Bohm, 74), Paulinho.
IF Elfsborg: Kevin Stuhr Ellegaard – Daniel Gustafsson (Arian Kabashim 81), Jørgen Horn, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Stefan Ishizaki, Simon Olsson, Robert Gojani, Issam Jebali, Simon Lundevall (Christopher McVey, 46)– Viktor Prodell (Jesper Karlsson, 72).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: 3 555.

Huvudpartner

Officiella branschpartners