Tung bortaförlust mot svenska mästaren

BK Häcken kammade noll i Skåne på söndagskvällen. Chanserna saknades inte, men Malmö FF var mer effektivt och vann med 2–0 efter mål av Søren Rieks och Markus Rosenberg.

BK Häcken har under senare år varit tämligen framgångsrikt i bortamötena med Malmö FF, men i dag blev det noll poäng med sig tillbaka till Hisingen.

Båda lagen inledde matchen piggt och redan efter ett par minuters spel hade det varit en farlig chans åt vardera håll. Pigge Musse El Kabir kom ren till vänster i straffområdet, men hemmamålvakten Fredrik Andersson kom ut, gjorde sig stor och räddade avslutet. Strax efteråt nådde förre Häckenspelaren Carlos Strandberg högst på ett inlägg, men nicken gick till vänster om Peter Abrahamssons högra stolpe.

BK Häcken fick också en fin möjlighet när El Kabirs inlägg nådde Daleho Irandust, men avslutet gick strax utanför den vänstra stolpen.

Närmast att göra mål i första halvleken var annars MFF:s Mattias Svanberg som skickade bollen i insidan av stolpen i den 37:e minuten, men halvleken blev alltså mållös.

Bara fyra minuter in i den andra halvleken spräckte dock Malmö FF sin målnolla. BK Häcken-försvararna lyckades inte få undan bollen utan den nådde dansken Søren Rieks  som placerade in bollen invid stolpen.

Chanserna saknades inte för BK Häcken i andra halvleken heller. Paulinho hade ett par fina lägen och Erik Friberg skickade iväg bollen i stolpen med en sträckt vrist i jakten på reducering efter att MFF i den 77:e minuten kvitterat från straffpunkten. BK Häcken-kaptenen fick bollen på armen och Markus Rosenberg var distinkt och resolut från straffpunkten.

Matchen slutade 2–0 och för BK Häcken är nu allt fokus på onsdagens hemmamatch på Bravida Arena mot serietvåan AIK – en match mellan de enda två lagen som tagit poäng av serieledaren Hammarby IF den här säsongen.

MALMÖ FF–BK HÄCKEN 1–0 (0–0)
1–0 Søren Rieks (Eric Larsson, 49), 2–0 Markus Rosenberg (straff, 77).
Varningar, Malmö FF: Eric Larsson, Samuel Adrian. BK Häcken: Moestafa El Kabir, Alexander Faltsetas.
Utvisning: Moestafa El Kabir (90).
Malmö FF: Fredrik Andersson – Eric Larsson, Franz Brorsson, Oscar Lewicki, Egzon Binaku (Isak Ssewankambo, 84) – Mattias Svanberg (Hugo Andersson, 87), Bonke Innocent, Samuel Adrian, Søren Rieks – Markus Rosenberg, Carlos Strandberg (Alexander Jeremejeff, 71).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Joel Andersson (Alexander Angelin, 84), Johan Hammar, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas – Nasiru Mohamed (Viktor Lundberg, 76), Moestafa El Kabir (Alhassan Kamara, 70), Paulinho.
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: 15 000 (Stadion).

Huvudpartner

Officiella branschpartners