U16 och U17 toppar sina serier

Såväl BK Häckens U16- som U17-lag har inlett säsongen strålande. Båda lagen är obesegrade och toppar sina respektive serier. 

Det är en nöjd Hristijan Cvetkovski som blickar tillbaka på den gångna helgen. Som huvudansvarig för U16- och U17-lagen är det inte bara resultaten han är nöjd med, utan också sättet som lagen har spelat på.

U17-killarna besegrade i söndags ligacupmästaren IFK Norrköping med klara 3–0.

– Det var en viktig match för oss och jag tycker att vi spelade vår bästa fotboll för säsongen. Ambitionen är att vi ska kunna fortsätta att prestera på den höga nivån och hela tiden utvecklas, säger Cvetkovski.

U16-killarna var inte sämre i sin senaste match. På bortaplan kördes IF Elfsborg över med 5–1.

Varför går det så bra för er just nu, Hristijan? 

– Vi har fokuserat på kvalitativ, teknisk och passningsorienterad fotboll med ett aggressivt försvarsspel mer bollerövring. Vi fick möjlighet att spela nyttiga matcher mot internationellt motstånd när vi var på en turnering i Danmark i januari och har sedan arbetat med kontinuitet, kvalitet och hårt arbete. Det är det som ligger bakom utvecklingen på U16- och U17-killarna.

– Direkt efter Danmarksturneringen startade Svenska Cupens gruppspel och där gick vi obesegrade till slutspel med både U16- och U17-lagen. Ett guld och ett brons är kvitton på att vi arbetar på rätt sätt i vår akademi.

Vad är nästa utvecklingsmål? 

– Vi har en enorm utvecklingspotential i truppen och behöver hela tiden höja ribban ch sätta nya mål för att stimulera spelarna att fortsätta att arbeta hårt. Klubben ger oss goda möjligheter att ta nästa steg i utvecklingen, såväl kollektivt som individuellt.

– Vårt delmål är att pressa på bästa sätt under Gothia Cup Tipselit 1U17 och sedan fortsätter serien strax efter där vi siktar på nya framgångar. Vårt mål är att utveckla och utbilda spelare som via U19 och U21 ska ta sig till allsvenskan

Nästa match för BK Häckens U17-killar är mot IF Elfsborg.

Huvudpartner

Officiella branschpartners