U17-laget i topp efter derbysegern

BK Häckens akademilag fortsätter att prestera på topp. I går besegrade U17-laget IFK Göteborg med hela 5–0 och leder nu den södra allsvenskan.

– Vi spelade mycket bra fotboll, säger tränaren Hristijan Cvetkovski.

Det är en stolt Hristijan Cvetkovski som blickar tillbaka på matchen. Och det är inte slutresultatet eller serieledningen som han är gladast över, utan sättet laget gjorde det på.

– Den här matchen betyder jättemycket för får akademiverksamhet, vi svarade för en riktigt bra fotbollsprestation på Bravida Arena, säger Cvetkovski.

Zinedin Kassal inledde målskyttet redan i åttonde minuten med halvlekens enda mål, sedan gjorde Elias Lotfi två mål och Axel Henriksson och Alexander Nilsson var sitt i den andra halvleken.

BK Häcken leder nu den södra allsvenskan på 23 poäng, fyra före tvåan Helsingborg, som dock har två matcher mindre spelade. BK Häcken har gjort klart flest mål och släppt in klart färst i serien och tar redan på söndag emot trean Halmstads BK på Bravida Arena (13.00).

BK Häckens U19-lag ligger tvåa i södra allsvenskan, med en match mindre spelat och tre poäng bakom Halmstads BK. Seger på Gothia Park i kväll mot IFK Göteborg och BK Häcken går upp på samma poäng.

För BK Häckens U21-lag slutade vårens allsvenska med en klar slutseger efter många fina insatser.

Huvudpartner

Officiella branschpartners