U21 går för serieseger på Bravida idag

Med bara 22 timmar mellan avsparkarna är det i eftermiddag dags att ta emot IF Elfsborg på Bravida igen, efter gårdagens storvinst. Denna gång är det U21:s tur, och Teddy Olausson och hans gäng går för serievinst.
–Det vore såklart jätteskönt, säger huvudtränaren inför den sista seriematchen i U21-allsvenskan.

Det är inte så ofta man som elitfotbollsspelare har match två dagar i rad, men som tränare är det ingen ovanlighet. Teddy Olausson stod vid sidlinjen som assisterande tränare igår, när BK Häcken besegrade IF Elfsborg på ett soligt Bravida, och idag axlar han huvudtränarrollen när U21-laget möter just Elfsborg.
– Det är lite lättare att ha match dagen efter envinst med 5-0. Sedan är det ju ett jobb som alla andra. Man gör vad man ska göra. Men det är klart, lite lättare och roligare blir det ju med en vinst i ryggen, säger Teddy.

IF Elfsborg ligger på en fjärde plats i tabellen inför matchen, och med två matcher kvar i serien har de fortfarande chans att nypa en slutspelsplats. Teddy har svårt att förutspå vilken typ av match detta kommer att bli. BK Häcken kommer med en ren U19-trupp, men IF Elfsborg kan mycket väl skicka med några a-lagsspelare.
– Det är svårt att veta hur de tänker efter matchen igår. Men de vill ta sig över slutspelsstrecket i U21-allsvenskan och flera spelare vill säkert ha revansch efter igår, så det är inte omöjligt att de kommer med några a-lagsspelare. Men det är svårt att säga innan vi vet.

Hur har det sett ut rent historiskt mot Elfsborg?
– Det är jämna matcher, de har varit ett utav de bättre lagen. De har en bra ungdomsverksamhet och bra U21-verksamhet.


(Skärmdump från svenskfotboll.se)

BK Häcken med sina 16 poäng ligger etta i serien, med Malmö FF som tvåa med tio poäng. Malmö har två matcher kvar att spela och rent teoretiskt har de en chans att knuffa ned oss från förstaplatsen om vi förlorar idag och Malmö vinner sina två sista matcher. Men BK Häcken har ett rejält övertag i målskillnaden, så om Malmö ska vinna behöver de dessutom göra 16 mål på två matcher. Och skulle Hisingslaget ta en enda poäng idag är segern redan säkrad.

Vad skulle det betyda att ta gruppsegern, Teddy?
– Det är ju alltid gött att vinna. Och jag tror att det är så att man får en extra hemmamatch i slutspelsserien. Och möter vi ett Stockholmslag så är ju det skönt att ha en hemmamatch. Men vore det såklart skönt att vinna gruppen.

Truppen mot IF Elfsborg

Robin Wallinder (mv)

Johan Becker (mv)

Oskar Ali

Teodor Wålemark

Adam Söndergaard

Anton Andric

Mirad Garza

Izhaak Ahmed

Tobias Almerskär

Emir Bosnic

Leart Ramani

Kevin Yakob

Rasmus Wendt

Ali Youssef

Theo Kornbakk

Iset Thoma Hajrizaj

Ibrahima Bah

Avspark sker klockan 17.00 på Bravida, kom och stötta oss till gruppseger!

Huvudpartner

Officiella branschpartners