U21-killarna går för sjätte raka segern: ”Vi har en bra trygghet i laget”

I den näst sista grundomgången av U21-allsvenskan är det Malmö FF som står för motståndet. Med fem raka segrar i ryggen finns en risk att man slappnar av. Men inte Teddy Olausson och hans mannar.
– Man vill alltid göra bra ifrån sig mot Malmö, säger U21-tränaren inför tisdagens möte i Skåne.

Både slutspelsplatsen och grundserievinsten är inom räckhåll. Inför tisdagens möte med Malmö har BK Häckens U21-lag ett fantastiskt facit bakom sig med fem raka vinster och +18 i målskillnad.
– Det är en trygghet, vi vet att vi är bra defensivt och skapar mycket framåt. Vi har många bra spetsspelare som avgör matcherna, en bra organisation och en bra grund i laget som gör att vi släpper till få målchanser. Vi har en bra trygghet i laget, säger Teddy Olausson.

Och det blir två unga lag som ställs mot varandra på Malmö Stadionområdet imorgon.
– Utifrån a-lagets verksamhet kommer vi ha en ren U19-trupp. Och Malmös a-lag spelar en match idag (måndag) och cup-final på torsdag, de har meddelat oss att de inte kommer ha med någon från a-truppen. Så det passar ganska bra att vi kommer med en U19-trupp.
– Sedan är det alltid roligt att möta Malmö. De är alltid topp tre i alla serier, de brukar spela ganska fysiskt och rakt. Och de har många bra unga spetsspelare som kommer upp tidigt.Det brukar bli bra matcher, oavsett om det är ett ungt lag eller inte så brukar det bli tuffa matcher.

Finns det någon risk att man blir lite avslappnad när man har fem segrar i ryggen?
– Ja, om det hade varit samma lag hela tiden kanske det hade funnits en risk. Men nu har vi ju helt andra förutsättningar. Och när man inte spelar så mycket matcher är man ju sugen på att spela, och alla vill alltid göra bra ifrån sig mot Malmö.

Så här ser serietabellen ut inför tisdagens match.


(Skärmdump från svenskfotboll.se)

TRUPPEN MOT HALMSTAD

Robin Wallinder (mv)

Johan Becker (mv)

Oskar Ali

Teodor Wålemark

Adam Söndergaard

Martin Aleksovski

Jakob Hedenquist

Mirad Garza

Izhaak Ahmed

Tobias Almerskär

Emir Bosnic

Leart Ramani

Kevin Yakob

Atakan Kinali

Ali Youssef

Theo Kornbakk

Iset Thoma Hajrizaj

Ibrahima Bah

 

 

Avspark 16.00 på hybridplanen i Malmö Stadionområdet.

Huvudpartner

Officiella branschpartners