Världshistoriens första Football Friday Cup – stor succé med värdiga vinnare

Imorgon har det gått en vecka sedan historiens första Football Friday Cup avslutades på Bravida Arena. 27 lag med över 200 härliga ungdomar och lika många härliga fotbollsögonblick var det till slut FC Oseriös som fick lyfta den blänkande bucklan.
– Vi har fått jättemycket fin respons både under och efter turneringen, säger projektansvarige Martin Ericsson, efter den första Football Friday Cup.

Vädret kunde inte varit finare och Bravida var precis lika välkomnande som alltid. Fredagen den 25:e maj klev hundratals ungdomar in på plan för att möta varandra i den stora finalen på säsongens Football Friday.

Alla lag tog spelet på största allvar, och hela turneringen genomsyrades av glädje, sportsliga drömmar och fair play. När finalmatchen var avslutad var det FC Oseriös som stod som segrare.
– Killarna i laget var runt 14 och hänger tillsammans på Fritidsgården Fyrklövern om jag inte minns fel. Och en del av har varit med på  Football Friday under säsongen, berättar Martin.
– Det var kul att det var ett yngre lag som vann, trots att de mötte flera äldre spelare.

Vinnarlaget vann en dag på Gothia Park Academy lite längre fram i år. Där får de tillsammans med några utvalda Häckenspelare och tränare uppleva en dag som fotbollsproffs.
– De inleder dagen med frukost, man får sina tränings-kit i omklädningsrummet, värmer upp och snackar med tränarna och så får de träna med a-lagsspelarna. Dagen avslutas med gemensam lunch där man får chans att ställa frågor och snacka fotboll, förklarar Martin.

Utöver vinnarpriset var det flera andra priser som delades ut. Turneringen hade fair play som ett övergripande tema och några enskilda individer pris för att de betett sig schysst under kvällen.
– Dessutom gick det stora Fair play-priset till ett gäng som hette The Kings. De var det yngsta gänget och hade oturen att hamna bland motståndare som var ganska mycket äldre. De hade en del tuffa matcher och fick kämpa mycket. Men de höll modet uppe extremt bra och genomförde turneringen på ett fint sätt. Jag tror de gick därifrån med ett stort smil på läpparna.

Hur summerar du historiens första Football Friday Cup, Martin?
– Det var oväntat bra respons inför cupen, med många anmälda lag. Vi fick spelare från många olika delar av Göteborg, både killar och tjejer och i olika åldrar. Och väl på plats var det ju grymt väder och en fin kväll. Det kändes som att turneringen generellt var väldigt schysst, det var bra stämning bland deltagarna.
– Responsen från de som jobbat och de som deltagit har varit jättebra, de tycker att turneringen varit extremt lyckad. Och det är därför vi gör det, vi vill göra lite skillnad och göra saker som ungdomarna tycker är kul och bra och vill vara med på.

Hur ser framtiden för Football Friday ut?
– Vi ska sitta ner med kommunen och de andra parterna nu och planera för framtiden. Vi har uppehåll under sommaren och så och tanken är att vi ska dra igång igen till hösten. Då fortsätter vi med tjejsatsningen första timmen och jag hoppas även att vi kan göra om Football Friday Cup nästa vår.

Tusen tack till alla som deltog! Vi ses i höst!

Huvudpartner

Officiella branschpartners