Akademisvepet: Tre segrar och dubbelsiffriga mål

En segerdoftande vecka lämnas bakom oss! U16 vann över Skoftebyn, U17 nollade Jönköping och U19 knapar in på serieledningen efter seger mot Mjällby. Dessutom Häckenframgångar i landslagssammanhang. Så här gick det i veckan som gått. 

U16

I hemmamötet med Skoftebyn plockade U16 sin tionde raka vinst i serien. Matchen slutade 4-1 med Karl Landsten (2) och Leon Kornbakk (2) som målskyttar. U16-killarna ligger kvar på en stabil förstaplats i serien med imponerande +32 i målskillnad.

Nästa match: Torsdag 14 juni 19:00, BK Häcken – Sjömarkens IF, Tuvevallen 1.

U17

Efter föregående veckas första förlust i seriespelet hoppade U17 tillbaka på vinnarspåret i söndagens match mot Jönköpings Södra. Och de gjorde det på ett övertygande sätt, med dubbelsiffrigt i målkolumnen. Matchen slutade 10-0 med en salig blandning på målskyttarna; Alexander Nilsson (2), Samor Maarouf, Marcus Bärkroth (2), Isaac Jonsson, Zinedin Kassal, Benjamin Toledo Vergara, Karl Landsten, Rikard Cederberg.

Nästa match: Söndag 17 juni 14:00, Malmö FF – BK Häcken, Malmö Stadionområdet.

U19

Vi kom närmare förstaplatsen i serien när ledaren Halmstad spelade oavgjort i förra veckans match och vi fixade en trepoängare. Matchen mot Mjällby AIF slutade 3-1 med Emir Bosnic, Iset Thoma Hajrizaj och Adam Söndergaard som målskyttar. Nu ligger vi en poäng bakom serieledaren med två matcher kvar att spela innan uppehållet.

Nästa match: Onsdag 13 juni 18:00, BK Häcken – IF Elfsborg, Bravida Arena.

 

Utöver framgångarna för våra akademilag har BK Häckens spelare utmärkt sig även på andra scener. I U21-landslagets EM-kvalmatch mot Malta gjorde Joel Andersson sitt första mål i U21-landslaget och Daleho Irandust gjorde sin första tävlingslandskamp, debuterade i U21-landslaget och gjorde assist till ett av målen. Matchen på Malta slutade 4-0.

Dessutom spelade nyss a-lagskontrakterade Kevin Yakob en 3-nationsturnering på Gotland med P18-landslaget. Turneringen var en uppvärmning inför höstens EM-kval, och tyvärr gick killarna poänglösa ur turneringen efter matcherna mot Ungern och Turkiet. Men Häckens Kevin Yakob noterades för ett mål, i Turkietmatchen, hans första i landslagströjan.

Nu ser vi fram emot nya akademiframgångar i veckan som kommer!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners