BK Häcken värvar ytterback – välkommen, Godswill!

I dag välkomnar vi vårt senaste nytillskott Godswill Ekpolo, 23, till Hisingen. Ytterbacken har skolats i FC Barcelonas akademi och är spänd på att börja i sin nya klubb.
– Det känns som att alla spelare här är som en familj, säger ”Will” efter första träningen med sin nya klubb.

Den Nigeria-födde högerbacken kom som åttaåring till Spanien med sin familj. Där började han spela i Barcelonas akademi och stannade där till 21 års ålder. Därefter bar det av till England och Fleetwood Town, där han stannade i två säsonger. Innan han skrev på för BK Häcken hann han med en halv säsong i klubben Mérida i spanska andraligan.

Sportchef Sonny Karlsson berättar att han inspirerades av en annan allsvensk klubb när blickarna vändes åt Spanien.
– Sundsvall drog upp nyfikenheten lite med sina spanjorer, som gjort det jättebra. Så vi öppnade dörren lite åt det hållet för att se vad vi kunde hitta. Sedan har det varit lite hugg på Joel Andersson, och även om det inte blivit någonting där ännu så kände vi att det var bra att säkra upp med en högerback till.

Sonny har sett Ekpolo spela genom de nätverk som klubben har. Han tror att nyförvärvet kan vara ett bra tillskott och uppskattar att backen är fostrad i den spanska fotbollen.
– Han är bra i en mot en-situationer försvarsmässigt, men även skicklig i anfallsspelet och den passningsfotboll som spanjorerna står för. Och det är ju så vi vill att våra ytterbackar ska agera också, att de klarar av en mot en-jobbet och kan kliva med på kanten och vara med hela vägen upp, säger Sonny.
– Det är en bra kille, han har inte spelat match sedan i maj men hållit sig hyfsat i sommar.

Kontraktet löper året ut efter säsongen med option på tre år. Ekpolo anlände till Sverige igår kväll och idag flyttar han in i sin lägenhet.

Välkommen till Hisingen, Godswill!
– Tack! Jag är väldigt glad och förväntansfull över att vara här. Det är en ny resa för mig.

Vad var det som gjorde att du tackade ja till BK Häcken?
– Först och främst visade de ett stort intresse. Och sen är det ett lag med en bra utveckling som ser efter sina unga spelare. Det är viktigt för mig, det var samma sak i Barcelona. Och det känns som att alla spelare här är som en familj. Det gillar jag jättemycket.

Är detta första gången i Sverige för dig?
– Ja, det är första gången! Idag är det varmt men jag har hört att det är väldigt kallt annars, så jag vet inte riktigt hur jag kommer hantera det. Men det ska nog gå bra.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag gillar att ha boll och så är jag stark och snabb.

Vad har du för mål med din tid i BK Häcken?
– Mitt mål är att alltid utvecklas, jag är ju fortfarande ung. Och sedan tycker jag vi ska sikta på att vinna ligan. Varför inte? Vi måste blicka framåt.

Vad har du för förväntningar på att spela svensk fotboll?
– Jag tycker svensk fotboll ser bra ut, titta bara på det svenska landslaget. Det går bra för dem, så det betyder att Sveriges fotbollsspelare blir bättre och bättre. Och det ska bli kul att lära mig av den svenska fotbollen och fortsätta utvecklas i min karriär.

Du heter Godswill, men har du hunnit få något smeknamn i laget?
– Ja, de började med att kalla mig ”God” men sedan ändrade de till ”Will”, det blir lite lättare.

Godswill Ekpolo får inte spela de två första allsvenska matcherna, eller den första Europamatchen. Men redan imorgon kommer han att finnas med i truppen inför träningsmatchen mot Dalkurd.

Välkommen, Godswill!

Huvudpartner

Officiella branschpartners