Erika Faith inför sista tre matcherna före sommaruppehållet: ”Jag ser en utveckling hos spelarna”

Med tre matcher kvar innan det är dags för sommaruppehåll har Erika Faith och hennes lag siktet inställt på nio poäng. Sex av dem ska plockas mot Mölnlycke IF.
– Backlinjen kommer att få jobba hårt i försvaret då vi kommer flytta upp fler positioner än vanligt i anfall, säger damlagets tränare Erika Faith inför vårsäsongens sista hemmamatch.

Vårsäsongen har inte varit snäll mot BK Häckens damer, endast sex poäng på nio spelade matcher. Erika Faith hade inför säsongsstarten förhoppningar om att det hårda arbetet från i fjol skulle ge utdelning resultatmässigt i år, men så har det alltså inte blivit. Hittills.
– Nej, det gör ont när jag tittar på tabellen. Det har såklart inte gått som vi har tänkt oss där, säger tränaren.
– Vi har spelat bra matcher och presterat bra men har verkligen inte haft resultaten med oss, igen.

Hon påpekar att kvaliteten på träningarna och spelarnas personliga utveckling går stadigt uppåt. Spelarna blir bättre för varje träning som går och laget har skapat en bättre helhetsbild än de hade förra året.
– Det vi saknat är påfyllnad och självförtroende i sista tredjedelen. Det är självklart frustrerande när man ser att utvecklingen på spelarna som individer och som lag går uppåt men resultatet inte hakar på, men vi tar aktiva beslut dagligen för att fokusera mer på prestation och process än på resultatet efter prestationen. Det för vi för att vi inte ska hamna i en ond spiral men också för att det är en stor del i min filosofi som tränare, det långsiktiga tänket, säger Erika.
Trots de uteblivna poängen är Erika Faith trygg med arbetet som laget gör.
– Jag och resterande kollegor i staben har fullt förtroende på våra metoder, prioriteringar och värderingar. Med fortsatt tålamod så kommer vi få resultaten med oss. Det kan fortfarande bli vårt år!
Hur är känslan i truppen, speglar resultaten pelarnas humör?
– Det beror lite på vem du frågar. Några känner frustration över att resultat inte speglar prestation men att det är okej så länge vi fortsätter prestera. Andra är väldigt ivriga på att börja vinna fler matcher.

– Truppen är dock väldigt överens om att vända den här trenden och att det bara går att göra tillsammans. Vad vore framgångar utan motgångar liksom?
Vilka positiva delar från våren vill du plocka med in i höstsäsongen?
– Helt klart ett förbättrat anfallsspel, då främst i utgångsytan, 1 och 2. Vi har som vanligt ett väldigt stabilt försvar överlag också.

Framförallt vill jag lyfta spelarnas inställning, trots motgång i år igen så är det ingen som ger upp – vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Det ska vi ta med oss när vi börjar vinna från och med ikväll!
Ja, ikväll väntar alltså den första av två möten med Mölnlycke IF. Emellan de två matcherna ska en match mot IK Kongahälla spelas. Därefter är det sommaruppehåll och serien drar igång igen den 19 augusti.
Vad krävs för att besegra Mölnlycke ikväll?

– För att besegra Mölnlycke ikväll så behöver vi fokusera på oss själva. Spelarna kommer att behöva ta ansvar för alla aktioner ute på planen, framförallt i anfallet. Backlinjen kommer att få jobba hårt i försvaret då vi kommer flytta upp fler positioner än vanligt i anfall – det ska bli mål!

Avspark 20:15 på Bravida Arena. Kom och stötta damerna till seger!

Huvudpartner

Officiella branschpartners