Förlust i träningsmatchen mot Elfsborg

Det blev förlust mot Elfsborg efter att boråsarna vänt underläge till vinst i matchens slutskede. Mervan Celik blev vår ende målskytt.

Inte mindre än sex försvarsspelare missade dagens match, vilket innebar att Gustav Berggren fick en sällsynt start till vänster i backlinjen. Även Mervan Celik och Jonathan Rasheed fick chansen att visa upp sig från start.

Efter en försiktig inledning på matchen kom Adam Andersson runt på sin kant och slog ett perfekt inlägg till Mervan Celik, som kraftfullt nickade in 1-0 till de gulsvarta. Ett resultat som stod sig hela, chansfattiga, halvleken ut.

Andra halvlek var om möjligt ännu mer chansfattig fram till kvarten kvar, då Elfsborg lyckades kvittera genom Daniel Gustavsson. Boråslaget fick energi av målet och sex minuter senare hade de vänt matchen. Viktor Prodell slog bollen i mål, framspelad av Daniel Gustavsson.

2-1 till Elfsborg blev slutresultatet i en match som saknade klara målchanser och som inte bjöd på mycket underhållning. Nu tar spelarna midsommarledigt, för att nästa vecka ladda upp inför träningsmatchen mot Dalkurd 30 juni. Därefter drar Allsvenskan äntligen igång igen 7 juli när vi tar emot GIF Sundsvall hemma på Bravida.

Glad midsommar önskar BK Häcken!

Huvudpartner

Officiella branschpartners