Satsar tillsammans i kampen mot psykisk ohälsa

BK Häckens mångåriga samarbete med Signal & Andersson fortsätter, men med en viktig skillnad. Sponsorpengarna öronmärks för arbetet att uppmärksamma och hjälpa i kampen mot psykisk ohälsa. 

– Om vi bara lyckas rädda någon så har vi räddat många, säger Sven-Olof Larsson, vd på Signal & Andersson. 

BK Häcken har ett stort ansvar i att fostra och utveckla barn och ungdomar såväl på fotbollsplanen som utanför. Bland annat har klubben en omfattande spelarutbildning som involverar alla barn i föreningen.

Nu får BK Häcken extra stöd i den kampen då charkuteriföretaget Signal & Andersson beslutat sig för att rikta sina sponsorpengar dit.

Bland annat kommer samtliga cirka 110 stycken 14- och 15-åringar på såväl flick- som pojksidan, liksom deras ledare och föräldrar, att få lyssna och delta i föreläsningar om psykisk ohälsa från Suicidprevention i Väst (SPIV) och Suicidprevention och efterlevandes stöd (SPES).

– Stödet från Signal & Andersson hjälper oss att utveckla vårt värdegrundsarbete och att fostra barnen även vid sidan av planen. Teorin är lika viktig som de praktiska delarna på planen och barnen, föräldrarna och ledarna kan nu få utbildning i psykisk ohälsa för att på ett tidigare stadium upptäcka det, säger Anders Wahrnberg, ungdomsansvarig i BK Häcken och ansvarig för klubbens spelarutbildning utanför planen.

Sven-Olof Larsson, vd på Signal & Andersson, om varför de valt att öronmärka sina pengar till arbetet mot psykiska ohälsa.

– Vi har valt att stötta BK Häcken i deras värdegrundsarbete riktat mot psykisk ohälsa. Vi anser att det är ett viktigt ämne som behöver lyftas fram och att vi genom att våga prata om psykisk ohälsa kan öka medvetenheten hos både barn och föräldrar.

– Genom att i ett tidigt stadium nå ut till ungdomar och informera dem kring psykisk ohälsa och upplysa dem om hur de ska agera och vart de ska vända sig om de mår dåligt, eller när de ser att någon i sin närhet som mår dåligt har vi möjlighet att rädda liv.

OM SIGNAL & ANDERSSON
Signal & Andersson är ett modernt familjeföretag i femte generationen som tillverkar traditionella charkuteriprodukter till restaurang och storhushållsgrossister och detalj-handeln rikstäckande i Sverige samt över gränserna. Företaget har sitt ursprung från Saluhallen i Göteborg. På produktionsanläggningen i Sisjön arbetar 120 personer med en årlig produktion på cirka 8?500 ton.

Bilden: Sven-Olof Larsson (vd på Signal & Andersson), Sarah Görsch (kommunikatör på Suicidprevention i Väst), Felicia Fässberg (processledare på på Suicidprevention i Väst), Carl-Fabian Larsson (säljare på Signal & Andersson) och Anders Wahrnberg (ungdomsansvarig i BK Häcken).

Huvudpartner

Officiella branschpartners