Årets höjdpunkt för våra ungdomslag

Det börjar närma sig Gothia Cup och på Gothia Park Academy är det full aktivitet. De sista detaljerna skall lösas och trådar knytas ihop för att vi åter skall ha ett evenemang i absolut världsklass.

I årets turnering, den 44:e i ordningen, samlas 1713 lag från 78 olika länder. Och BK Häcken finns representerade i många olika klasser.
– Hela ungdomssidan lever upp under vecka 29, säger BK Häckens akademichef Tomas Andersson.

–Det här är såklart årets höjdpunkt för våra lag och alla ser med spänning fram mot veckan. Att få spela mot lag från världens alla hörn är både fantastiskt roligt och utvecklande för spelarna. Den här möjligheten är unik! säger akademichef Tomas Andersson.

Totalt ställer vi upp med 15 lag i tolv olika klasser, pojkar 11, 12 och 14 år ställer upp med två lag samt ett lag i vardera av 13-, 15- och 16-klasserna. Våra flickor i åldrarna 11, 12, 14 och 15 år ställer upp med ett lag i varje klass.

Vi finns också med i Gothia Trophy (B17) där vi hamnade i samma grupp som IK Sirius, FK Akademija Pandev (Makedonien) och FC Cavalier (Jamaica). De två första gruppspelsmatcherna spelas på Valhalla IP och den sista på SKF Arena.

Hej, Tomas Andersson, akademichef för BK Häcken. Vad betyder Gothia Cup för BK Häckens ungdomar?
– Gothia Cup är ett av våra stora mål under året, vi deltar i många klasser och ser verkligen fram emot detta år. Hela ungdomssidan lever upp under vecka 29.

Hur ser du på våra akademilags chanser i år?
– Vi tror och hoppas att vi har ett slagkraftigt lag i B17 klassen i år. Givetvis siktar vi på att gå långt i turneringen och med lite flyt och stolpe in kan det absolut slå alla lag i B17 klassen. Vad det gäller B15 är vi med i SEF Trophy med ett lag men vi är samtidigt med i den ordinarie B15 klassen. Detta för att alla ska få spela under Gothia.

Någon gruppspelsmatch du ser fram emot extra mycket?
– Alla ska bli lika roliga, men att få möta det Jamaicanska laget i B17 kommer ju att vara en höjdpunkt. Det är oerhört utvecklande att vi får så bra utländskt motstånd som B17-klassen erbjuder, detta gör att vi lär oss möta andra kulturer och andra spelsätt.

Hur peppad är du nu när det äntligen närmar sig?
– Det känns fantastiskt roligt att det snart drar igång, detta har vi väntat på hela året och det blir som vanligt en enorm upplevelse och folkfest.

Ni kan följa våra lag i turneringen genom att klicka på den här länken, eller titta i resultatboxarna nedan.

 

BK Häckens alla matcher under Gothia Cup, sorterat på åldersklass:

Huvudpartner

Officiella branschpartners