BK Häcken är redo för den allsvenska omstarten

På lördag 19.30 gästar GIF Sundsvall Bravida Arena för att slåss om poängen som ska delas ut när Allsvenskan drar igång igen för BK Häckens del. 

– Uppehållet har varit längre än tidigare så omstarten kommer lägligt med både Allsvenskan och spel i Europa League, säger tränaren Andreas Alm. 

Efter en vårsäsong som gav fyra segrar, tre oavgjorda matcher och fyra förluster ligger BK Häcken på en niondeplats inför morgondagens allsvenska omstart. På motståndarsidan kommer GIF Sundsvall att stå, en av allsvenskans positiva överraskningar den här säsongen.

BK Häcken har spelat två träningsmatcher under uppehållet och de har resulterat i en 1–2-förlust mot IF Elfsborg och en 2–0-seger mot Dalkurd FF. Samtidigt har skadade spelare blivit friska. På skadelistan just nu finns bara Juhani Ojala och Lucas Hedlund. Samtidigt har Joel Andersson flyttat till danska mästaren FC Midtjylland plus att Moestafa El Kabirs utlåning till BK Häcken löpte ut efter matchen mot Östersund i slutet av maj. De nya försvararna Godswill Ekpolo och Ali Suljic är ännu inte spelklara på grund av transferfönstret.

– De första två veckorna led lite fortfarande av skadorna från AIK-matchen i våras och hade färre möjligheter till elva-mot-elva än vanligt, men senaste tio dagarna har vi varit fler och då blir det också bättre träning av anfalls- och försvarsspel. Fokus har varit på att blanda våra träningsupplevelser rejält; att säga samma sak i feedback-rummet med rörliga bilder, som i taktisk teori ute på planen och in i spel. Många olika intryck av samma saker, säger BK Häcken-tränaren Andreas Alm, som har full respekt för lördagens motståndare.

– Sundsvall har hämtat kraft i att de har varit bottentippade i journalisterna och mediaexperternas ögon medan vi bara skrattade åt det tipset. VI mötte dem på försäsongen och har sett hur de arbetare, metodiskt och med spelare in i de roller som de behöver. Det är ett lag som kräver stor kraft och energi för att slå och deras spel går att känna igen hemma som borta. Spelskickliga och med en rad anfallshot i ryggsäcken.

Gif Sundsvall går mot en av sina bästa säsonger i historien – femteplatsen 1988, sjundeplatsen 2004 och åttondeplatsen 2002 är hittills de bästa. Nu ligger laget sexa, tre poäng före BK Häcken, och bara topplagen Hammarby och Norrköping har gjort fler mål än Gif Sundsvall. Flest mål i laget har Romain Gall (7) och Linus Hallenius (6) gjort.

LÄGET I LAGET
Juhani Ojala rehabar och Lucas Hedlund är borta med en stukad fot. Godswill Ekpolo och Ali Suljic är ännu inte tillgängliga för spel. I övrigt är alla hela, friska och tillgängliga.

BK HÄCKENS TRUPP MOT GIF SUNDSVALL
Peter Abrahamsson (mv)
Jonathan Rasheed (mv)
Adam Andersson
Emil Wahlström
Rasmus Lindgren
Johan Hammar
Alexander Angelin
Kari Arkivuo
Erik Friberg
Gustav Berggren
Alexander Faltsetas
Daleho Irandust
Viktor Lundberg
Karl Bohm
Nasiru Mohammed
Alhassan Kamara
Mervan Celik
Paulinho

Huvudpartner

Officiella branschpartners