BK Häcken klart för nästa kvalomgång

Trots ledning med både 1–0 och 2–1 var aldrig FK Liepaja från Lettland riktigt nära att hota. BK Häcken är vidare till andra kvalomgången i Europa League efter 1–2 i dag och 4–2 sammanlagt. 

BK Häcken hade 3–0 att gå på från förra veckans bortamatch mot lettiska FK Liepaja. I dag inledde laget med tre mittbackar och två ytterbackar för att frejda sig mot de förmodade lettiska inläggen.

Trots det lyckades gästerna ta ledningen redan efter elva minuter, men så många fler chanser skapades inte under den första halvleken och när Nasiru Mohammed slog in kvitteringsmålet några minuter före halvtidsvilan pustade de flesta på läktaren ut.

– Jag fick en fin pass av Erik och försökte bara ta det lugnt och placera in bollen och det var skönt att se den gå i mål, säger Mohammed.

Andra halvlek blev relativt händelsefattig och letternas enda chans, som det visserligen blev mål på, kom först i 86:e minuten.

– Det är skönt att vara vidare. Vi ska vara cyniska och inte vara Häcken som spelar med klackspark och går vidare med 5–0, utan det räcker att vara vidare, säger hemmatränaren Andreas Alm.

I nästa omgång väntar Bundesligalaget RB Liepzig, med svenska landslagsstjärnan Emil Forsberg i truppen. BK Häcken börjar borta nästa torsdag och hemmamatchen spelas på Bravida Arena den 2 augusti.

– Jag såg dem en del i Bundesliga och Champions League förra året och det är ett väldigt bra lag som håller en hög nivå. Det kommer inte att bli lätt, men vi ska göra vad vi kan, säger Nasiru Mohammed.

Andreas Alm inför dubbelmötet med RB Leipzig:

– Det blir lite annat motstånd jämfört med nu och de är lite svåra att scouts då de har ny tränare och säsongen inte riktigt är igång. Vi får ta det härifrån och scouta det vi kan.

BK HÄCKEN–FK LIEPAJA 1–1 (1–1)
0–1 Sady Gueye (11), 1–1 Nasiru Mohammed (42), 2–1 Girts Karlsons (76).

Varningar, BK Häcken: Gustav Berggren. FK Liepaja: Kristers Tobers, Vladimirs Kamess.

BK Häcken: Peter Abrahamsson – Adam Andersson (Karl Bohm, 76), Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Johan Hammar (Kari Arkivuo, 90), Alexander Angelin – Erik Friberg (Alexander Faltsetas, 69), Gustav Berggren – Nasiru Mohamed, Alhassan Kamara, Viktor Lundberg.

FK Liepaja: Arsen Beglaryan – Seydina Keita, Deniss Ivanovs, Sady Gueye, Raivis Jurkovskis – Dmitrijs Hmizs (Christian Torres, 52), Kristers Tobers (Kristaps Grebis, 79), Leonel Strumia – Vladimirs Kamess, Girts Karlsons, Martins Kigurs (Opeyemi Teidi, 63).

Domare: Sergej Ivanov, Ryssland.

Publik: 1 713.

Häcken vidare till andra omgången med 4–1 sammanlagt. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners