BK Häcken på plats i Lettland

I dag anlände BK Häcken till Lettland och Liepaja för torsdagens match i Europa League-kvalet. Matchen sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player. 

Det är den lettiska ligatrean FK Liepaja som tar emot på Daugavastadion som rymmer drygt 5 000 åskådare. Klubben har vunnit sju av säsongens 13 ligamatcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat två matcher, båda på hemmaplan. Bästa målskyttar den här säsongen Janis Ikaunieks (7), Girts Karlsons (5) och Arturs Karasauskas (4).

Klubben bildades för bara fyra år sedan efter att föregångaren FK Liepajas Metalurgs gått i konkurs. Metalurgs togs bort, men både elitlaget och ungdomssektionen flyttades över i den nya klubben som också fick ta över platsen i högstaligan.

För två år sedan kvalade laget till Champions League efter att ha blivit lettisk mästare 2015. Då blev Rasmus Lindgrens tidigare klubb Red Bull Salzburg för svårt i den andra kvalomgången. Förra säsongen kvalade FK Liepaja till Europa League, men fick respass i den andra kvalomgången mot litauiska Suduva Marijampole efter att ha slagit ut nordirländska Crusaders i den första.

Det finns en argentinsk prägel på klubben då Leonel Strumia, Gonzalo Negro och Alexis Zarate finns i klubben liksom den Argentinafödde lettiska landslagsmannen Christian Torres. Alla utom Zarate är anmälda till Europa League. I laget finns också senegalesen Seydina Keita och nigerianen Benjamin Opeyemi Teidi.

Matchen mot FK Liepaja sänds på Eurosport 1 och i Eurosport Player (sju dagars gratis åtkomst) och avsparkstiden är 18.05. Returen spelas på Bravida Arena torsdagen den 19 juli klockan 19.00.

BK HÄCKENS TRUPP
Peter Abrahamsson (mv)
Jonathan Rasheed (mv)
Johan Hammar
Emil Wahlström
Alexander Faltsetas
Mervan Celik
Erik Friberg
Alhassan Kamara
Paulinho
Nasiru Mohamed
Karl Bohm
Kari Arkivuo
Gustav Berggren
Daleho Irandust
Rasmus Lindgren
Viktor Lundberg
Kevin Ackermann
Adam Andersson
Alexander Angelin

Huvudpartner

Officiella branschpartners