BK Häcken redo att hitta tillbaka till vinnarspåret

Efter det tråkiga resultaten under veckan som varit får vi äntligen återvända till Hisingen och Bravida Arena. Där är trenden fortfarande fin, och den ska vi se till att hålla vid liv. Imorgon väntar Örebro och Erik Friberg är redo för uppgiften.
– Vi behöver spela med energi, hitta bollar emellan deras lagdelar och jobba stenhårt i nittio minuter, säger Friberg inför söndagens match på Bravida.

Två svidande förluster har präglat den gångna veckan, först en allsvensk sådan och sedan i Europa League-kvalmatchen i Leipzig.  Bortamatchen mot Djurgården förra söndagen slutade på ett snöpligt sätt då motståndarna tog ledningen i slutminuterna och kunde ta hem alla tre poäng. Men matcherna duggar tätt och det finns inte tid att gräma sig. Laget fokuserar istället på nästa uppgift.
– Det är klart att det var väldigt segt mot Djurgården, det ska inte behöva hända. Men så är det i fotboll, det blir mål i slutet ibland. Det är ingenting vi ska fokusera för mycket på utan det är bara att köra vidare, säger Erik Friberg.

På lördagens träning var stämningen god, och alla var taggade inför den första allsvenska hemmamatchen på tre veckor.
– Det ska bli skönt att komma hem och spela på Hisingen igen, säger Erik.

Hur behöver vi spela för att besegra Örebro?
– Vi behöver spela bra, och med energi. Hitta bollar mellan lagdelarna, bakom backlinjen och sådär. Men framför allt behöver vi jobba stenhårt i nittio minuter.

Och du firar 200 spelade matcher i Häckentröjan, hur känns det att ha nått en sådan milstolpe?
– Det känns jättebra. Det är något jag är stolt över, att de velat ha mig så länge. Och förhoppningsvis blir det ett par till.

Erik Friberg kommer att uppmärksammas i samband med matchen mot Örebro, tillsammans med Nasiru Mohammed som även han nått 200-märket. Hör Erik berätta sina bästa minnen i Häckentröjan i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

Precis som BK Häcken kommer Örebro från en rad förluster in i söndagens möte på Bravida. De ligger på en nionde plats i tabellen, en poäng före Hisingslaget. Deras meste målskytt hittills är anfallaren Kennedy Igboananike, som noterats för 6 fullträffar. Mittfältaren Nordin Gerzic är avstängd och backen Brendan Hines-Ike såldes nyligen och de båda finns således inte med i truppen på söndag.

SENASTE MÖTENA MED ÖREBRO SK

31 juli 2017: BK Häcken – Örebro SK, 1-1

26 april 2017: Örebro SK – BK Häcken, 0-0

14 augusti 2016: BK Häcken – Örebro SK, 0-1

17 juli 2016: Örebro SK – BK Häcken, 0-0

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT ÖREBRO SK

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Adam Andersson

Godswill Ekpolo

Kari Arkivuo

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Paulinho

Alexander Jeremejeff

Crespo

Lucas Hedlund

 

Avspark sker klockan 17.30 på Bravida. Biljetter köper du HÄR. Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners